Stiri: Stiri

Profit de 5,1 milioane euro pentru Sonae Sierra, în primele nouă luni ale anului

08.11.2013

Sonae Sierra, specialistul internaţional în centre comerciale, a înregistrat un profit de 5,1 milioane de euro în primele nouă luni ale anului 2013. În aceesi perioadă, venitul direct a fost de 42,7 milioane de euro, în descreştere cu 7% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce valoarea EBITDA a fost de 83,7 milioane de euro, cu 3% mai mică decât în aceeaşi perioada a anului 2012.

Rezultatele au fost influenţate de impactul vânzării în anul 2012 a centrelor Munster Arkaden – în Germania – şi Pátio Brasil, Penha Shopping şi Tivoli Shopping – în Brazilia, urmând strategia companiei de recirculare a capitalului.

„Continuăm să ne dezvoltăm strategia într-o manieră sustenabilă, îmbunătăţind permanent eficienţa operatională, limitând riscurile şi extinzându-ne activitatea către noi pieţe emergente. Este important să subliniem în acest moment că, împreună cu chiriaşii noştri, am obţinut în mod constant rezultate mai bune decât indicatorii de vânzări din retail din ţările europene în care operăm, menţinând rate de ocupare stabile în cadrul activelor pe care le administrăm. Mai mult decât atât, continuăm să ne extindem business-ul prin deschiderea de noi centre comerciale, precum şi prin creşterea activităţii de furnizare de servicii.”, a declarat Fernando Guedes de Oliveira, CEO Sonae Sierra.

Rata de ocupare – 95%

Rata de ocupare a portofoliului la nivel global a fost 95%, în contextul în care ratele de ocupare şi vânzările pe piaţa europeană imobiliară de retail sunt încă afectate de impactul situaţiei economice curente.

Performanţa pozitivă a fost, de asemenea, susţinută şi de redeschiderea cinematografelor anterior operate de către Socorama în cadrul centrelor comerciale din Portugalia, după semnarea contractului cu Oriente Group.

Scădere de 2,8% a vânzărilor chiriaşilor

Vânzările chiriaşilor la nivelul portofoliului european au scăzut cu 2,8%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, continuând să fie afectate de un climat de austeritate, în special în Spania şi Portugalia.

Cu toate acestea, compania subliniează îmbunătăţirea acestui indicator faţă de trimestrul anterior şi menţionăm faptul că există perspective moderate pentru îmbunătăţiri şi în trimestrul următor.

Sursa foto: www.sonaesierra.ro