Stiri: Finante

Profit de 6,8 milioane euro pentru Provident Financial România, în 2013

27.02.2014

Provident Financial a înregistrat anul trecut o creștere a veniturilor la peste 81 milioane de euro, în timp ce valoarea totală a împrumuturilor acordate în 2013 în România și Bulgaria s-a apropiat de 127,5 milioane de euro. Profitul operaţional brut al Provident Financial România, conform standardelor internaţionale de raportare financiară IFRS, a fost de circa 6,8 milioane de euro.

Provident Financial România este filiala locală a grupului britanic International Personal Finance (IPF). Compania de credite de consum a mai anunțat că pe piața din România a depășit pragul de 300.000 de clienți activi în ultimul trimestru din 2013, în creștere cu 17% comparativ cu nivelul raportat în luna decembrie a anului precedent.

În septembrie 2013, IPF a lansat operațiunile pe piața din Bulgaria, folosind infrastructura și resursele de management deja existente în România.

Compania are în prezent 4 sucursale în Bulgaria și circa 200 de angajați și de agenți care deservesc aproximativ 2.400 de clienți. Investițiile în lansarea și extinderea operațiunilor în Bulgaria s-au ridicat la peste 3 milioane de euro.

”Investițiile importante pe care le-am realizat în 2013, un an în care am observat îmbunătățirea condițiilor macroeconomice și stabilizarea încrederii consumatorilor, ne vor ajuta să obținem rezultate în creștere în anii următori, atât din punct de vedere al numărului de clienți, cât și al valorii împrumuturilor emise. Am continuat să ne extindem operațiunile în zone noi și testăm mai multe posibilități care ne vor permite să dezvoltăm portofoliul de produse pe care îl oferim clienților noștri. Printre acestea, se numără credite cu perioade mai lungi de rambursare sau programe care recompensează clienții fideli inclusiv prin reduceri ale costului împrumuturilor”, a declarat Ivo Kalik, Directorul General al Provident Financial România.

Anul trecut, în România, compania a deschis puncte noi de lucru în județele Satu Mare, Bistrița-Năsăud, Hunedoara, Caraș-Severin, Tulcea și Sălaj.