Stiri: Finante

Profit de 87,7 milioane lei pentru UniCredit Țiriac Bank, în 2013

11.03.2014

UniCredit Țiriac Bank a avut la finele anului trecut un profit net consolidat de 87,7 milioane lei, după interesul minoritar, în timp ce veniturile operaționale consolidate s-au plasat la 1,5 miliarde lei. Cheltuielile operaționale au ajuns la nivelul de 727 milioane lei, iar profitul operațional a fost 765,5 milioane lei.

Tot anul trecut, provizioanele UniCredit Țiriac Bank pentru credite au atins nivelul de 744 milioane lei.

Instituția financiară a mai anunțat că volumul activelor a fost de 28,5 miliarde lei, iar portofoliul de credite s-a ridicat la 18,8 miliarde lei (21 miliarde lei incluzând creditele externalizate).

Portofoliul băncii a fost susținut de creșterea cu 10,6 procente a finanțărilor acordate IMM-urilor, de avansul cu 18,4% a creditelor cu ipotecă acordate persoanelor fizice și de creșterea cu 3% a creditelor acordate companiilor de talie medie.

Depozitele clienților băncii au înregistrat un volum total de 15,1 miliarde lei, în timp ce volumul finanțărilor externe atrase de UniCredit Țiriac Bank de la Grup și de la Instituțiile Financiare Internaționale a crescut cu circa 9%, până la 1,9 miliarde euro.

„Raportul dintre credite și depozite se plasează la nivelul de 124%, susținând un nivel confortabil al lichidității”, au anunțat reprezentanții companiei, într-un comunicat de presă.

Per total, la finele anul trecut, UniCredit Țiriac Bank avea 188 de sucursale și 3.169 angajați, obținerea unei profitabilități cât mai bune la nivelul sucursalelor și eficiența organizațională continuând să fie prioritare.

„Anul 2013 a fost unul plin de evenimente notabile pentru UniCredit Țiriac Bank. Începând cu emisiunea de obligațiuni, continuând cu achiziția și finalizarea cu succes a transferului business-ului RBS, UniCredit și-a urmat strategia de creștere sustenabilă pe toate segmentele principale de activitate. În ceea ce privește mediul economic din România, estimăm o dinamică mai lentă a PIB în 2014 comparativ cu 2013, o activitate de creditare încă limitată și o profitabilitate a sistemului bancar în continuare sub presiune. În ciuda conjuncturii economice care se menține dificilă pentru sistemul bancar, UniCredit Țiriac Bank va continua să se concentreze pe dezvoltarea prezenței sale în piață”, a declarat CEO-ul UniCredit Țiriac Bank, Răsvan Radu.