Stiri: Stiri

Profit la șapte luni pentru Oltchim

28.08.2013

Combinatul Oltchim, momentan aflat în insolvență, a reușit să încheie primele șapte luni ale anului curent cu profit înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortismente de aproximativ 700.000 de euro.

„După o lungă perioadă de pierdere, Oltchim a avut, pe primele şapte luni, un profit operaţional de 253.000 de euro, realizat în principal din diferenţele de curs valutar. Noi estimăm ca în luna august combinatul să ajungă la un break-even (n.n. să nu mai înregistreze pierderi). În iulie, afacerile Oltchim au fost de circa 11 milioane de euro, cu o capacitate funcţională de circa 23% din totalul producţiei”, a declarat avocatul Gheorghe Piperea pentru ziarul Bursa.

De la intrarea în insolvenţă şi până la finalul lunii iulie, administratorii judiciari ai Oltchim (Rominsolv şi BDO) au renegociat contractele cu furnizorii. Producția a fost majorată de la 7% la 23%, totodată fiind disponibilizați circa 1.000 de angajaţi, au comandat evaluarea activelor companiei în vederea implementării planului de reorganizare şi au făcut eforturi pentru a obţine o finanţare de minim 15 milioane de euro, necesară creşterii producţiei la un nivel care să asigure profitabilitatea companiei, scrie Bursa.

Sursă: Bursa