Slide

Stiri: Companii

Profit net de 59,8 milioane euro pentru Sonae Sierra

11.11.2014

Sonae Sierra a înregistrat în primele nouă luni ale anului 2014 un profit net de 59,8 milioane euro, în creştere puternică faţă de aceeași perioadă a anului, când a raportat un profit net de 5,1 milioane euro. În plus, perioada analizată a fost, de asemenea, marcată de o îmbunătățire a performanței operaționale și de consolidarea prezenței companiei pe plan internațional, prin intrarea în trimestrul 3 într-o nouă țară: Rusia.

„Primele nouă luni ale acestui an au fost marcate de continuarea expansiunii internaționale a Sonae Sierra și de îmbunătățirea performanței operaționale. Trimestrul al treilea a confirmat, de asemenea, tendința de revenire a nivelului vânzărilor chiriașilor, atât în Europa, cât și în Brazilia, precum și rezultatele pozitive în ceea ce privește rata de ocupare a centrelor noastre comerciale”, a spus Fernando Guedes de Oliveira,CEO Sonae Sierra.

Comparabil cu aceeași perioadă a anului trecut, vânzările chiriașilor din portofoliul european au înregistrat o creștere de 4,2%. Se evidențiază în mod special Portugalia cu o creștere de 6,8% și Italia cu 3,9%. Compania continuă să înregistreze rezultate pozitive în Brazilia, cu o creștere a vânzărilor chiriașilor de 7,5% (BRL), față de aceeași perioadă a anului trecut.

Rata globală de ocupare a portofoliului companiei a atins 95,1%, aproape egală cu rata de 95% înregistrată în aceeași perioadă a anului trecut.

Îmbunătățirea reflectă calitatea activelor și eficiența managementului companiei într-un climat imobiliar încă instabil în Europa.