Slide

Stiri: Finante

Profit record pentru KRUK, în primele 9 luni ale anului

04.12.2014

Grupul KRUK a raportat un profit net record de 126,1 milioane zloți (aproximativ 132 milioane lei), în primele trei trimestre ale acestui an. Rezultatul este cu 129% mai mare comparativ cu valoarea profitului net raportată pentru întreg anul 2013 şi în creștere cu 57% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

De asemenea, compania a înregistrat sume semnificative colectate, aferente portofoliilor achiziționate, în valoare de 528 milioane zloți, în creștere cu 38% comparativ cu perioada similară a anului trecut, reprezentând 98% din valoarea sumelor recuperate pe întreg anul 2013 și marcând astfel un nivel record al colectărilor.

În acelaşi timp, valoarea EBTIDA cash a fost de 369,1 milioane zloți, în creștere cu 51% comparativ cu anul trecut, iar rentabilitate capitalurilor proprii (ROE) a fost de 25,9%;

Grupul a realizat investiții în achiziții de portofolii de de 355 milioane zloți, în creștere cu 25% comparativ cu anul trecut, incluzând investiția de 230 milioane zloți într-un portofoliu de creanțe ipotecare achiziționate de la Getin Bank.

Per total, investițiile aferente primelor trei trimestre ale anului 2014 au reprezentat 97% din investițiile făcute pe parcursul întregului an 2013.

“Grupul KRUK și-a continuat dezvoltarea și și-a îmbunătățit performanțele financiare. Rezultatele financiare pe care le-am înregistrat în primele trei trimestre ale anului 2014 sunt cele mai bune din istoria Grupului. Profitul net de peste 126 milioane zloți este aproape cu 57% mai mare, comparativ cu anul precedent, reprezentând aproximativ 130% din cifra de afaceri netă pe întreganul 2013. Anul acesta am înregistrat sume colectate record, aferente portofoliilor de creanțe achiziționate de KRUK, în valoare de 528 milioane zloți. Deși încă așteptăm cifrele pentru trimestrul patru, rezultatele obținute până la această dată sunt foarte aproape de cele raportate pentru întreg anul 2013. Înacelași timp, am observat un interes crescut al companiilor care scot la vânzare portofolii de creanțe pentru serviciile noastre. Luna decembrie va aduce volume mari de tranzacții și ne așteptăm să câștigăm unele dintre licitațiile pe care le vor organiza băncile din Polonia și România. KRUK a participat active în toate licitațiile organizate până în prezent”,a spus Piotr Krupa, Președintele Consiliului de Administrație al KRUK S.A.