Stiri: Companii

Profit Uniqa 2021

Profit Uniqa 2021: 3,8 milioane de euro, în perioada ianuarie – septembrie

25.11.2021

Profit Uniqa 2021. Companiile Uniqa Asigurări şi Uniqa Asigurări de viaţă au obţinut în perioada ianuarie – septembrie un profit net cumulat de 3,8 milioane de euro, conform IFRS. Cele două companii au continuat să îşi îmbunătăţească rezultatele pe liniile strategice de activitate şi în trimestrul al treilea al anului 2021, acestea fiind susţinute, în principal, de:

  • vânzările asigurărilor non-auto
  • vânzările asigurărilor de viaţă

Asigurări non-auto

Pe segmentul de asigurări non-auto, rezultatele la finalul primelor 9 luni ale acestui an indică o creştere de 9 puncte procentuale faţă de acelaşi interval de referinţă din 2020, principalii contributori fiind asigurările de locuinţă şi bunuri, pe segmentul retail şi cele de incendiu, pe segmentul corporate.

Profit Uniqa 2021. RCA

În ceea ce priveşte asigurările auto, Uniqa urmăreşte în mod constant obiectivul de reducere a impactului RCA asupra portofoliului, în acord cu strategia de dezvoltare durabilă asumată. Cu toate acestea, compania a încheiat primele 9 luni din 2021 cu un nivel al vânzărilor RCA situat peste cel din aceeaşi perioadă a anului anterior, rezultatul fiind influenţat de provocările şi volatilitatea generate de actualul context al pieţei pe acest segment.

CASCO

Pe segmentul asigurărilor CASCO, Uniqa a continuat să aplice măsuri care susţin dezvoltarea acestei linii de activitate, având obiective clar orientate către creşterea calităţii portofoliului. La finalul celui de-al treilea trimestru din 2021, vânzările pe acest segment s-au situat la un nivel apropiat de cel înregistrat în acelaşi interval din 2020.

„Avem o direcţie strategică constantă, concentrându-ne pe dezvoltarea segmentelor de asigurări non-auto. Acest aspect este reflectat de rezultatele înregistrate de Uniqa la finalul primelor 9 luni ale acestui an, dar şi de actuala structură a portofoliului companiei, în cadrul căreia segmentele de asigurări non-auto câştigă tot mai mult teren, ajungând, în prezent, la o pondere de aproximativ 50%. Uniqa continuă să îşi dezvolte activitatea în mod durabil, bazându-se pe soliditate financiară, standarde ferme pentru un business responsabil şi obiective clare în ceea ce priveşte calitatea experienţei oferită clienţilor şi partenerilor”, a declarat Paul Cazacu, CEO Uniqa Asigurări.

Prime brute subscrise

Rezultatele primelor 9 luni din 2021 indică un volum total al primelor brute subscrise de cele două companii Uniqa situat la nivelul de 78,2 milioane euro, conform IFRS. Acestea sunt în creştere cu 11,3% faţă de rezultatul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Citeşte şi UNIQA Asigurări de viață are un nou CEO