Stiri: Energie

Profitul Electrica, în creştere. Investiţiile realizate se reflectă deja în rezultate obţinute

16.11.2015

Electrica a înregistrat în perioada ianuarie – septembrie un profit net consolidat de 428 milioane lei, în creştere cu 27% faţă de aceeaşi perioadă din 2014. De asemenea, profitul operaţional a ajuns la 497 milioane lei, cu 22% mai mare decât în primele nouă luni ale anului trecut.

Profitul atribuibil acţionarilor a avansat cu 38%. În perioada analizată, compania a a raportat venituri din exploatare în valoare de 4,13 miliarde lei, în creştere cu 384 milioane lei.

Creşterea se datorează faptului că veniturile din segmentul de distribuţie de energie electrică au avansat cu 104 milioane lei (cu 6%), la 1,845 miliarde lei.

Compania a mai anunţat că cheltuielile operaţionale, exceptând costurile cu achiziţia energiei electrice, au scăzut cu 32,5 milioane lei (2%), iar cheltuielile cu energia electrică au urcat cu 326 milioane lei, sau 20%, la 1,992 miliarde lei,

„În primele nouă luni din 2015, performanţele financiare ale Grupului Electrica sunt remarcabile. Continuăm să avem o creştere de aproximativ 30 la sută a profitului net faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi am reuşit să creştem atât veniturile din activitatea de distribuţie, cât şi pe cele din zona de furnizare. În ceea ce priveşte EBITDA, avem un plus de 16 la sută, iar profitul atribuibil acţionarilor a crescut cu 38%. Din acest punct de vedere, suntem cel puţin în linie cu obiectivele asumate. Continuăm sa facem ceea ce ne-am angajat, inclusiv prin prospectul de listare, să investim în reţelele de distribuţie, în tehnologie de ultimă generaţie, fapt care se reflectă deja pozitiv în rezultatele noastre operaţionale, dar şi în îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite, precum şi în scăderea cheltuielilor de mentenanţă”, a declarat în comunicat Ioan Roşca, directorul general al Electrica.