Stiri: Constructii

Profitul Immofinanz, afectat de cursul de schimb

25.09.2014

Immofinanz Group a înregistrat, în primul trimestru al anului financiar 2014 – 2015, rezultate operaționale solide, în valoare de 90,9 milioane de euro, în scădere în termeni anuali. Declinul de la an la an de 6,5% a fost cauzat, în primul rând, de vânzarea planificată a proprietăților din anul financiar precedent.

Totuşi, veniturile din închirieri s-au menținut în general stabile în anul financiar 2013-2014 (minus 1,3%), iar în primul trimestru din 2014-2015 acestea au înregistrat o creștere de 1,4%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului financiar precedent.

Chiar și cu aceste performanțe operaționale solide, profitul net înregistrat în primul trimestru al anului financiar a fost negativ, de minus 14 milioane de eur, această evoluție fiind cauzată în principal de efectele negative ale reevaluării proprietăților pe baza schimbului valutar.

„În anul financiar 2013-2014, când a fost înregistrată o depreciere substanțială a rublei față de moneda euro și dolarul american, reevaluarea proprietăților pe baza schimbului valutar a avut o contribuție pozitivă,de 311 milioane de euro, la profitul net al Grupului. Fluctuațiile înregistrate de moneda rusească generează uneori o volatilitate ridicată în declarația noastră de venit. Cu toate acestea, este important de reținut că acestea sunt efecte non-numerar”, a declarat Eduard Zehetner, CEO al Immofinanz Group.

Excluzând efectele non-numerar negative ale cursului valutar și derivatelor, profitul net al grupului în primul trimestru a fost de 47,6 milioane de euro, ceea ce reprezintă o creștere de 3,7%.