Profitul UPS, în creştere în primele trei luni din 2017

04.05.2017

UPS, companie specializată în logistică, a anunţat rezultatele operaţionale în primul trimestru din 2017, cu o creştere importantă a veniturilor pe toate cele trei segmente de business. Câştigurile pe acţiune ale companiei s-au majorat cu 3,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Îmbunătăţirea rezultatului pe acţiune s-a datorat creşterii cu 22% a profitului operaţional înregistrat de segmentul Supply Chain and Freight, a performanţelor subiacente din segmentul Internaţional şi a rezultatelor solide din segmentul Domestic, precum şi în urma impactului fiscal favorabil adoptării noului standard contabil de compensare a stocurilor.

Veniturile companiei au fost în T1 de 15,315 mil. dolari, faţă de 14,418 mil. dolari în perioada similară a anului trecut.

„Veniturile au crescut puternic în acest trimestru, toate segmentele aliniindu-se la linia de vârf”, a declarat David Abney, preşedinte şi CEO al UPS.

De asemenea, veniturile totale au crescut cu 6,2%, iar câştigurile nete din operaţiuni valutare au crescut cu 7,5%. Cheltuielile totale cu carburanţii au crescut cu 187 de milioane de dolari, respectiv cu 43%, faţă de T1 2016.

Veniturile pe suprataxa de combustibil au depăşit cheltuielile, totuşi o modificare a suprataxării, din luna februarie 2017, atenuează această variaţie pentru următoarea perioadă.

Cheltuielile de capital pentru îmbunătăţirea reţelei au fost de 938 de milioane de dolari, de-a lungul trimestrului, indicând nivelul de orientare anualizat.

În plus, compania UPS a plătit dividende de 774 de milioane de dolari, o creştere de 6,4% pe acţiune, de la an la an, oferind o rentabilitate constantă a dividendelor.

Compania oferă îndrumări cu privire la o bază ajustată (non-GAAP), deoarece nu sunt posibile previziuni sau reconcilieri care să reflecte impactul viitoarelor ajustări ale marjei de piaţă a pensiilor, care ar fi incluse în rezultatele raportate (GAAP) şi care ar putea fi semnificative.

„Rezultatele primului trimestru continuă să arate beneficiile îmbunătăţirilor aduse planului operaţional pe toate segmentele. Creşterile din prezent, alături de accelerarea iniţiativelor de investiţii, ne oferă încredere în capacitatea noastră de a atinge direcţia pentru acest an”, a declarat Richard Peretz, director financiar al UPS.

UPS reafirmă că în 2017 ajustările (marjele de eroare) la câştigurile pe acţiune diluată vor fi cuprinse între 5,80 şi 6,10 dolari, ceea ce înseamnă mai mult de 400 de milioane de dolari, sau 0,30 dolari pe acţiune neimpozitată.

 

Citiți și despre:

  • Idei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceriIdei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceri Idei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceri. În perioada Sărbătorilor de Iarnă nu trebuie să vă neglijaţi nici partenerii de business şi nici angajaţii. Trebuie să le transmiteţi şi acestora, aşa cum […]
  • Altex a preluat RTC ProfficeAltex a preluat RTC Proffice Altex a preluat RTC Proffice. Casa de avocatură D&B David şi Baias a asistat Altex în tranzacția prin care a achiționat RTC Proffice, furnizor de consumabile pentru birouri. Achiziția a fost efectuată […]
  • Evenimentul România Durabilă – AgriBusiness are loc pe 7 noiembrieEvenimentul România Durabilă – AgriBusiness are loc pe 7 noiembrie Marţi 7 noiembrie, începând cu ora 8.30, are loc evenimentul România Durabilă - AgriBusiness "Contribuţia agriculturii la viitorul model economic românesc", în cadrul Academiei de Studii Economice - Aula […]
  • Platforma de sustenabilitate a Coty a fost actualizatăPlatforma de sustenabilitate a Coty a fost actualizată Coty Inc. a anunțat că a actualizat platforma de sustenabilitate, ,”Beauty that Lasts”. Aceastase axează pe trei piloni: The Beauty of our People, The Beauty of our Products si The Beauty of our Planet. […]
  • Ibis România a avut un grad de ocupare de 66%, în primele 9 luniIbis România a avut un grad de ocupare de 66%, în primele 9 luni Reţeaua hotelieră Ibis România, parte a grupului Accor, a înregistrat în perioada ianuarie-septembrie din acest an, un grad de ocupare de 66% și 136 000 de camere vândute, în creștere cu 9% față de aceeași […]