Stiri: Finante

Profitul VIG a crescut cu 41,4%, în primul semestru

27.08.2014

În prima jumătate a acestui an, Vienna Insurance Group (VIG) a înregistrat o performanţă remarcabilă. Profitul, înainte de impozitare, a crescut semnificativ cu 41,4% şi s-a situat la 290,9 milioane euro. Aproximativ 55% din profit a fost înregistrat în regiunea Europa Centrală şi de Est, unde companiile deţinute de grup în România au continuat să îşi îmbunătăţească rezultatele.

În pofida politicii de subscriere orientată pe profit, Vienna Insurance Group a raportat un nivel stabil al primelor, în valoare de circa 5 miliarde euro, pe fondul contextului economic dificil. Grupul a înregistrat chiar o creştere solidă de 1% după ajustarea la efectele de curs valutar.

„Rezultatele solide din regiunea ECE au avut o contribuţie majoră la performanţa excelentă a grupului. Au început să se vadă şi primele efecte pozitive ale măsurilor implementate în România. Recenta confirmare de către S&P a ratingului A+ cu perspectivă stabilă subliniază de asemenea forţa financiară a Vienna Insurance Group”, a afirmat Peter Hagen, CEO al Vienna Insurance Group

Rata netă combinată s-a diminuat cu 2,7 puncte procentuale, atingând nivelul foarte bun de 97,1%.

Grupul a înregistrat această îmbunătăţire semnificativă în pofida menţinerii unei politici conservatoare de constituire a rezervelor pentru operaţiunile Donau Versicherung din Italia şi a daunelor generate de condiţiile meteorologice severe, cu precădere în Austria, Serbia şi Bosnia -Herţegovina.

Rezultatul financiar al grupului a fost de 551,6 milioane euro, în timp ce investiţiile s-au situat la aproape 30,5 miliarde euro, la 30 iunie 2014.