Stiri: Social

Atentionare meteo 19-21 iulie 2021

Prognoza meteo: Cod galben de caniculă şi furtuni

07.07.2021

Prognoza meteo 7-9 iulie 2021. Administrația Națională de Meteorologie a emis două atenţionări meteo Cod galben de caniculă şi instabilitate atmosferică temporar accentuată. Ce judeţe sunt afectate de furtuni?

Prognoza meteo 7-9 iulie 2021. Cod galben de furtuni

Interval de valabilitate: 07 iulie, ora 13:00 – 07 iulie, ora 22:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

Prognoza meteo

Cod galben de furtuni

În intervalul menționat, local în Moldova, nordul Munteniei și zona Carpaților Orientali vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp.

Prognoza meteo 7-9 iulie 2021. Cod galben de caniculă

Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic accentuat și caniculă
Interval de valabilitate: 07, 08 și 09 iulie

Prognoza meteo 7-9 iulie 2021

Prognoza meteo

În intervalul menționat în Banat, Crișana, în cea mai mare parte a Olteniei, în vestul Maramureșului și în sud-vestul Transilvaniei, valul de căldură se va intensifica, local va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 17 și 23 de grade.

Disconfort termic ridicat

Miercuri, 7 iulie, disconfortul termic va fi ridicat (valori ITU ce vor atinge sau vor depăși ușor pragul critic de 80 de unități) pe arii restrânse și în sud și centru.

Disconfortul termic se va menține ridicat și la sfârșitul săptămânii, pe alocuri la câmpie.

Citeşte şi Școala de primăvară Junior Achievement şi-a desemnat câştigătorii