Prognoza meteo

Prognoza meteo pentru astăzi: Vremea se răceşte accentuat. Ce judeţe sunt afectate de Codul galben de ploi?

13.10.2020

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă atenţionare Cod Galben de intensificări ale vântului, ploi însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică, valabil pentru aproape întreaga ţară.

Prognoza meteo. Cod galben

Interval de valabilitate: 13 octombrie, ora 09:00 – 13 octombrie, ora 21:00

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică.

Vântul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 100…130 km/h, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali. Temporar vor fi intensificări și în restul țării, cu viteze în general între 55…65 km/h, iar local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova de peste 70…80 km/h.

Prognoza meteo. Ploile vor avea și caracter torențial

În cea mai mare parte a țării temporar va ploua. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în regiunile sudice, estice și centrale vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Vremea se va răci accentuat

Marți, vremea se va răci accentuat în vest, sud-vest și local în centru, unde va deveni deosebit de rece pentru această dată, iar în zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte.

În cursul nopții de marți spre miercuri și pe parcursul zilei de miercuri, vor mai fi intensificări ale vântului în nord-vest și la munte, precum și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, îndeosebi pe crestele Munților Apuseni și ale Carpaților Orientali.

Citeşte şi Mobilă produsă în România: Vânzările au explodat în perioada stării de urgenţă

 

 

 

Citiți și despre: