Stiri: Sanatate

Program de fertilizare in vitro 2020

Program de fertilizare in vitro 2020. Schimbările pe care Ministerul Sănătății le are în vedere

20.01.2020

Program de fertilizare in vitro 2020. Ministerul Sănătății are în vedere reorganizarea subprogramului de fertilizare in vitro și embriotransfer. Victor Costache, ministrul Sănătății a acceptat invitația Societății de obstetrică ginecologie din România de a participa la dezbaterea cu tema „Împreună pentru o experiență mai bună a cuplului infertil în timpul tratamentului de reproducere asistată”.

Program de fertilizare in vitro 2020. Subfinanțarea

„Subprogramul MS a fost subfinanţat. Practic costul mediu alocat pe pacient este mult mai mic decât este nevoie. Această subfinanţare cronică a programelor de sănătate şi a tot ce înseamnă medicină în România ne-a adus la situaţia în care suntem – un sistem sanitar care este pe roşu în toate sectoarele. Serviciul de reproducere asistată trebuie finanţat integral. Aşa se practică. Radioterapia, un model de bună practică, care este finanțat integral trebuie extins şi în alte sectoare, iar unul dintre ele este fertilizarea in vitro şi tot ce înseamnă medicina de reproducere. Declinul demografic al ţării este major, este îngrijorător. Avem o problemă reală de infertilitate a cuplurilor şi trebuie să ieşim din această situaţie”, a spus ministrul Victor Costache.

Program de fertilizare in vitro 2020. Mai multe proceduri decontate

Ministrul Sănătății a mai afirmat că subprogramul de fertilizare in vitro va fi regândit de o comisie, astfel încât să fie decontate mai multe proceduri. De asemenea, se dorește asigurarea integrală a sumei necesare pentru o procedură FIV.

Explicațiile date de ministerul Sănătății

„Vrem ca noua comisie să se întâlnească săptămâna viitoare la MS pentru a ne prezenta care sunt soluţiile pe care trebuie să le adoptăm rapid. Ştiţi foarte bine că din aprilie începe un nou contract cadru şi dacă va fi ratată această etapă, iar intrăm într-un an în care vor fi perpetuate aceleaşi greşeli”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Citește și Câte numere de telefon au fost portate în 2019?