Program inedit al Companiei Aeroporturi București: „Sunt aerofob, dar mă tratez”

17.11.2015

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a organizat sesiunea finală a cursului „Sunt aerofob, dar mă tratez”, în cadrul căreia persoane cu anxietate de zbor au fost pasageri reali ai unui zbor realizat cu o aeronavă Tarom.

Cursanții au fost asistați încă de la efectuarea procedurilor de check-in, pe toată durata zborului și până la aterizare, de un psihoterapeut, de reprezentanți ai Companiei Naționale Aeroporturi București și personal de zbor cu experiență, din partea Tarom.

Evenimentul încheie proiectul-pilot de tratare a anxietății în timpul zborului, organizat de Compania Națională Aeroporturi București, în parteneriat cu Tarom.

Cursurile au fost asigurate de o echipă de psihoterapeuți specializați, iar acestea s-au desfășurat pe parcursul a șase săptămâni.

Sub îndrumarea profesionistă a echipei formate din psihoterapeuții PsyCons, piloți și însoțitori de bord, cei 12 cursanți au fost ajutați să-ți conștientizeze cauzele fobiei de zbor, să-ți accepte problema și să găsească o motivație pentru schimbare.

Progresele au fost vizibile cu fiecare curs, procentajul de reușită a tratării acestei fobii fiind unul ridicat: două treimi dintre cursanți au reușit nu doar să-și învingă teama, ci chiar să se bucure de cele 45 de minute ale zborului-test.

 

 

Citiți și despre: