Slide

Stiri: Social

Program Noaptea Muzeelor 2022.

Program Noaptea Muzeelor 2022: Lista completă a muzeelor, teatrelor şi instituţiilor participante

14.05.2022

Program Noaptea Muzeelor 2022. Inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfășurat la nivel internațional și aflat anul acesta la a 18-a ediție.

Muzee şi instituții culturale din zeci de ţări europene şi nu numai își aprind luminile și deschid porțile în aceeași noapte.

Program Noaptea Muzeelor 2022. Program 14 mai

Anul acesta, evenimentul este sărbătorit în toată Europa, pe data de 14 mai.

Programul complet pe oraşe se găseşte pe site-ul https://noapteamuzeelor.org/

”Noaptea Muzeelor este un eveniment care contribuie la conturarea identității noastre culturale europene”, spune Ministrul Culturii și Comunicării din Franța, Audrey Azoulay.

În România, evenimentul este organizat de către Rețeaua Națională a Muzeelor din România, membru al celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor – Network of European Museum Organisations (NEMO).

„După experimentele inedite care ne-au făcut să ne simțim ciudat și după restricțiile din ultimii doi ani, toate cauzate de criza sanitară, anul acesta reintrăm în normalitate. Muzeele propun din nou evenimente fizice, la fel ca şi celelalte entități culturale care se branșează an de an la acest proiect muzeal european.

Pentru această ediție, avem intervenții culturale în spaţii muzeale, de teatru, de operă, de ateneu, în castele, palate şi cetăți, în biblioteci, în studiouri de creație, în centre culturale, în grădini de artă, în cartiere creative, în spaţii de știință şi experimente, în spaţii ale memoriei, în pavilioane şi în galerii de artă, în mori de hârtie. Vom fi peste tot”, anunţă organizatorii.

În plus, Romanian Design Week se alătură evenimentului şi îi dă o notă aparte de estetic şi un plus de inovație.

Linia suplimentară de autobuze STB

STB S.A. va pune la dispoziția publicului linia suplimentară de autobuze 362 – Noaptea Muzeelor, care vor circula între ora 19:00 și 02:00, la interval de 30 de minute, pe traseul Piața Unirii – Piața Presei, la tarife de călătorie cuprinse în grila tarifară aflată în vigoare.

Citeşte şi Când începe vacanţa de vară 2022?