Stiri: Energie

Programul Casa Verde Fotovoltaice 2022

Program panouri fotovoltaice 2020. Până când se depun dosarele?

14.12.2019

Program panouri fotovoltaice 2020. Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat că a prelungit sesiunea de depunere a dosarelor de finanțare în cadrul Programului privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la rețeaua de distribuție a energiei electrice. Astfel, dosarele se pot transmite până la data de 31 ianuarie 2020.

Program panouri fotovoltaice 2020. Scopul programului

Scopul programului este reprezentat de:

  • creşterea eficienţei energetice
  • îmbunătăţirea calităţii aerului
  • reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră

Condiții impuse de Administrația Fondului pentru Mediu

Acest lucru se realizează prin producerea de energie electrică din surse regenerabile la locuinţele situate la cel puţin 2 km faţă de reţeaua naţională de distribuţie a energiei electrice şi prin reducerea utilizării combustibililor convenţionali.

Programul se adresează unităților administrativ-teritoriale care se regăsesc în lista potenţialilor beneficiari pentru care se pot depune cereri de finanțare, numărul de gospodării şi sumele alocate acestora, publicată pe site-ul AFM.

Program panouri fotovoltaice 2020. Un buget de 230 milioane de lei

Suma alocată sesiunii de finanțare pentru acest an este de 230 milioane de lei.

Finanţarea nerambursabilă acordată de AFM este în procent de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 25.000 lei inclusiv TVA, pentru fiecare sistem fotovoltaic care deserveşte o gospodărie.

Fondurile se acordă eșalonat

Fondurile se acordă eşalonat, în interiorul perioadei de valabilitate a contractului de finanţare şi pe măsura implementării proiectului.

Program panouri fotovoltaice 2020. O singură cerere de finanțare

În cadrul unei sesiuni de finanţare, solicitantul poate depune o singură cerere de finanţare pentru o parte sau pentru toate gospodăriile cuprinse în lista potenţialilor beneficiari publicată pe site-ul AFM. Pentru fiecare gospodărie se poate obţine finanţare o singură dată.

Citește și Administrația Fondului pentru Mediu are în derulare mai multe programe de finanțare pentru cei care vor să acceseze fonduri pentru reducerea emisiilor cu efect de seră. Ce fonduri sunt oferite de stat pentru energia verde?