Rezultate Evaluarea Nationala 2020

Programă Evaluare Națională 2020 și BAC 2020. Anunțul făcut de ministrul Educației

16.04.2020

Programă Evaluare Națională 2020. Programă BAC 2020. Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a anunțat că a aprobat prin Ordin revizuirea programelor de examen pentru Evaluarea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a și examenul național de Bacalaureat.

Programă Evaluare Națională 2020. Programă BAC 2020. Conținuturile aferente semestrului al II-lea, eliminate

Examenele se vor susține după o programă care nu cuprinde conținuturile lecțiilor aferente semestrului al II-lea al anului școlar în curs.

Decizia de a modifica programa școlară a fost agreată și cu:

  • partenerii educaționali
  • reprezentanții elevilor și studenților
  • reprezentanții părinților
  • reprezentanții cadrelor didactice
  • reprezentanții Consiliului Național al Rectorilor

Decizia s-a luat în vederea finalizării cu succes a anului școlar 2019-2020.

Programă Evaluare Națională 2020. Programă BAC 2020. Publicarea în Monitorul Oficial

Ordinul de ministru a fost transmis către Monitorul Oficial al României și, imediat ce acesta va fi publicat, Ministerul Educației și Cercetării va posta noile programe, astfel:

  • pentru Evaluarea Națională a absolvenților clasei a VIII-a în anul școlar 2019-2020 la disciplinele limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii aparținând minorităților naționale, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă) și matematică;
  • pentru examenul național de Bacalaureat 2020 la disciplinele limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie.

Programă Evaluare Națională 2020. Programă BAC 2020. Ce spune ministrul Educației?

„Prin elaborarea acestui ordin se asigură egalitatea de șanse pentru toți elevii care vor absolvi învățământul gimnazial, respectiv liceal, dar și o evaluare obiectivă, la nivel național, a competențelor specifice formate/dezvoltate, dar și a conținuturilor corespunzătoare parcurse de elevi pe parcursul învățământului gimnazial/liceal, respectiv în clasa a VIII-a/a XII-a până la finalizarea semestrul I al anului școlar 2019-2020”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

Ministerul Educației și Cercetării pune la dispoziția elevilor, săptămânal, câte cinci teste de antrenament pentru pregătirea în această perioadă de suspendare a cursurilor, în vederea susținerii examenelor naționale.

Acestea sunt formulate în concordanță cu noile programe. Următorul set de teste de antrenament va fi publicat în data de 22 aprilie 2020.

Citește și Program Mega Image Paște 2020. Ce program au magazinele Mega Image în această perioadă?

 

 

 

 

Citiți și despre: