Programe de auto-cunoastere

Beneficii extra-salariale: Angajaţii apreciază programele de auto-cunoaştere

13.10.2020

Programe de auto-cunoaştere. Angajații apreciază companiile care includ în mixul de beneficii programe de self-discovery. Compania de consultanță Valoria lansează programul de auto-cunoaștere (self-discovery) numit Experience Clarity. Programul se derulează online și se adresează persoanelor care doresc să își depășească fricile, limitările, procrastinarea folosind mecanismele propriei minți și inteligența emoțională. Decizia vine în întâmpinarea unei noi tendințe privind beneficiile acordate de companii angajaților.

Programe de auto-cunoaştere. Dezvoltare personală

Conform unui blitz survey realizat de echipa Valoria în perioada 22 iunie – 22 septembrie 2020, beneficiile de dezvoltare personală cele mai apreciate de angajați în prezent includ:

 • programele de coaching și self-discovery (88%)
 • traininguri de reziliență emoțională și/sau inteligență emoțională (76%)
 • traininguri de mindfulness (73%)
 • organizarea timpului (73%)

Alte teme de mare interes pentru beneficiile de dezvoltare personală menționate de cei 627 de respondenți, angajați din 15 industrii, la acest sondaj au inclus:

 • tehnici de luare a deciziilor (66%)
 • gândire strategică (61%)
 • tehnici de creativitate (54%)
 • design thinking (52%)
 • comunicare persuasivă (49%)

Nivelul de satisfacție cu angajatorul este, în medie, cu 17 puncte procentuale mai mare în cazul companiilor care oferă acest tip de programe de coaching decât cele care nu au această abordare.

Programe de auto-cunoaştere. Ce spun reprezentanţii Valoria?

„Deși în continuare atenția este orientată spre siguranța angajaților, multe companii au acționat deja pentru susținerea bunăstării lor mintale în această perioadă. Modalitățile au îmbrăcat forme diverse, de la programe de coaching, sprijinul psihologilor, webinarii orientate spre gestionarea emoțiilor și auto-cunoaștere. Toate acestea se adaugă la tendința deja existentă în rândul tinerilor care pun pe primul plan aspirația de a fi împliniți în toate aspectele vieții lor: familie, profesie, relații, comunitate”, spune Elena Badea, Managing Partner Valoria.

Echilibru

Pe lângă impactul pozitiv imediat adus prin îmbunătățirea echilibrului interior al angajaților afectați de distanțarea fizică și impactul pandemiei, programul este relevant și pentru tinerii din Generația Z (persoanele născute între 1995 și 2010) care au trăit întreaga viață într-o lume caracterizată de volatilitate, incertitudine, complexitate și ambiguitate.

Această generație se află în mod constant între realitate și virtual, între viața online și offline, cu toate plusurile și minusurile generate în plan psihic de această situație. Trebuie menționat faptul că multe studii au arătat că această pendulare între cele două lumi are efecte negative asupra sentimentului lor de fericire și mulțumire.

Programe de auto-cunoaştere. Cooperarea în echipă

„Cunoașterea de sine și cunoașterea celorlalți rămân atuuri importante pentru cooperarea în echipă, mai ales când aceasta lucrează remote sau hibrid. Zicerea românească <<ce ție nu-ți place, altuia nu-i face>> descrie un comportament mai mult decât dezirabil în organizație, strâns legat de valoarea RESPECT. Acest nivel este fundamental. Apartenența la o echipă de succes înseamnă următorul nivel de cunoaștere și acțiune. Există în utilizarea profilului psihologic Emergenetics îndemnul <<tratează-i pe ceilalți așa cum vor ei să fie tratați>>. Este vorba despre EMPATIE. Dacă la respect și empatie adăugăm modalitatea prin care putem deveni mai buni în GÂNDIREA CRITICĂ (identificând propriile preferințe de gândire) avem cocktailul necesar pentru reușita individuală și de echipă”, spune George Agafiței, coach și trainer.

Citeşte şi Mobilă produsă în România: Vânzările au explodat în perioada stării de urgenţă

 

 

Citiți și despre:

 • Idei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceriIdei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceri Idei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceri. În perioada Sărbătorilor de Iarnă nu trebuie să vă neglijaţi nici partenerii de business şi nici angajaţii. Trebuie să le transmiteţi şi acestora, aşa cum […]
 • Ce destinaţii aleg românii pentru concediul de vară?Ce destinaţii aleg românii pentru concediul de vară? Opt din zece români din mediul urban (82%) afirmă că vor pleca în vacanță în această vară, litoralul fiind destinația preferată de cei mai mulţi dintre ei(32%), iar bugetul mediu alocat concediului de vară a […]
 • Evenimentul România Durabilă – AgriBusiness are loc pe 7 noiembrieEvenimentul România Durabilă – AgriBusiness are loc pe 7 noiembrie Marţi 7 noiembrie, începând cu ora 8.30, are loc evenimentul România Durabilă - AgriBusiness "Contribuţia agriculturii la viitorul model economic românesc", în cadrul Academiei de Studii Economice - Aula […]
 • evoMAG intră pe piaţa asigurărilorevoMAG intră pe piaţa asigurărilor Compania evoMAG intră pe piaţa asigurărilor. Pentru început, clienţii vor putea achiziţiona poliţe RCA, urmând ca în lunile următoare să poată accesa şi asigurări de călătorie şi de locuinţe. Astfel, evoMAG […]
 • Și tu faci aceste greșeli de curățenie, fără să-ți dai seama!Și tu faci aceste greșeli de curățenie, fără să-ți dai seama! Atunci când dorim să ne bucurăm de o viață sănătoasă, curațenia în locuință este esențială. Totuși, când vine vorba despre păstrarea igienei în baie, există câteva greșeli pe care tindem să le repetăm, fără a […]

O părere la “Beneficii extra-salariale: Angajaţii apreciază programele de auto-cunoaştere

 1. Pingback: Beneficii extra-salariale: Angajaţii apreciază programele de auto-cunoaştere – Reporter

Comentariile nu sunt permise.