Stiri: Finante

Programul ABCdar bancar 2020

Programul ABCdar bancar 2020: 122 de licee s-au înscris la competiţia „Susțin educația financiară în comunitatea mea”

05.06.2020

Programul ABCdar bancar 2020. Nu mai puţin de 120 de licee din 77 de localități s-au înscris în competiția „Susțin educația financiară în comunitatea mea”. Acest concurs este organizat de JA România cu sprijinul Raiffeisen Bank. Astfel, elevii sunt încurajaţi să continue învățarea prin utilizarea resurselor digitale interactive incluse în modulul educațional ABCdar bancar.

Programul ABCdar bancar 2020. Cursul online

În martie – mai 2020, peste 25.600 de liceeni au urmat cursul online de educație financiară ABCdar bancar, folosind orice dispozitiv conectat la internet (smartphone, tabletă, laptop sau PC) ori prin intermediul aplicațiilor Android și iOS.

Modulul educațional ABCdar bancar este dezvoltat pe platforma internațională LMS JA Inspire™. Acesta le oferă elevilor un model de învățare asincron și autonom, prin:

  • exerciții interactive cu feedback imediat
  • materiale video
  • simulări și sugestii de documentare suplimentară.

Programul ABCdar bancar 2020. Cele mai active licee participante la competiție au fost:

  • Colegiul Economic Virgil Madgearu (București)
  • Liceul Tehnologic Marmația (Sighetu-Marmației)
  • Liceul Tehnologic Lazăr Edeleanu (Ploiești)
  • Colegiul Național Mihai Viteazul (București)
  • Colegiul Național Avram Iancu (Ștei)

Aceste licee beneficiază de finanțări în valoare totală de 30.000 de lei pentru dotarea cu echipamentele tehnice necesare pentru facilitarea educației în școală sau la distanță.

Ce spune directorul de Comunicare al Raiffeisen Bank?

„Suntem bucuroși să vedem interesul tot mai mare al tinerilor pentru cursurile de educație financiară pe care le organizăm în parteneriat cu Junior Achievement în școlile din România, în urma cărora învață noțiuni pe care le pot aplica deja în gestionarea bugetelor proprii. Avem nevoie de educație financiară de la vârste cât mai fragede, pentru a ne asigura că adulții de mâine vor avea un comportament financiar chibzuit și responsabil”, spune Corina Vasile, director de Comunicare și Relații Publice Raiffeisen Bank România.

Citeşte şi Industria turismului, lovită din plin de pandemia de coronavirus. Cele mai afectate companii