Stiri: Finante

Programul ABCdar bancar

Câţi liceeni au participat la programul ABCdar bancar?

08.06.2021

Programul ABCdar bancar. Nu mai puţin de 25.800 de liceeni și profesori din 81 de localități au urmat cursul de educație financiară ABCdar bancar, un program Junior Achievement România și Raiffeisen Bank.

Programul de educație financiară „Susțin educația financiară în comunitatea mea” a fost organizat cu scopul de a oferi liceelor soluții pentru educația online:

  • cursuri de educație financiară digitale pentru educarea utilizării responsabile a resurselor financiare
  • acces gratuit la platforma de e-learning JA Inspire™
  • posibilitatea de a beneficia de sprijin financiar pentru dotarea cu echipamentele tehnice necesare educației în școală sau la distanță

Programul ABCdar bancar. Resurse digitale interactive

În cadrul proiectului, participanții au petrecut 61.325 de ore parcurgând resursele digitale interactive ABCdar bancar:

  • conținuturi video
  • simulări ale proceselor de economisire
  • quiz-uri și teme de documentare despre elaborarea și gestionarea bugetului personal și utilizarea serviciilor financiare.

Cursul ABCdar bancar este dezvoltat pe platforma internațională de e-learning JA Inspire™ și este accesibil utilizând orice dispozitiv conectat la internet (smartphone, tabletă, laptop sau PC) ori prin intermediul aplicațiilor Android și iOS.

Programul ABCdar bancar. Educaţie financiară

Astfel, peste 9.000 dintre elevii participanți spun că prin ABCdar bancar au beneficiat de prima experiență de educație financiară.

Este vorba de un curs interesant și educativ, cu informații de actualitate, care m-au ajutat să înțeleg cum funcționează tranzacțiile bancare. Fiind în clasa a XII-a, am avut nevoie de aceste lucruri pentru viitor! – spune unul dintre elevii participanți.

18 licee din 16 localități – cu cea mai activă participare în cadrul proiectului – beneficiază de sprijin financiar în valoare totală de 36.500 de lei pentru dotări cu echipamentele tehnice necesare educației în școală sau la distanță. Elevi și reprezentați ai celor 18 licee, precum și voluntari și reprezentanți ai Raiffeisen Bank se vor reuni într-o festivitate online dedicată comunităților care încurajează educația financiară.

Interes crescut din partea elevilor

”Ne dorim o societate în care fiecare poate lua decizii financiare informate și chibzuite, iar pentru a ajunge acolo avem nevoie de educație financiară de la cele mai mici vârste. Ne bucurăm să vedem interesul tot mai crescut al elevilor pentru cursurile noastre de educație financiară și ne propunem să ajungem în cât mai multe școli din România”, declară Corina Vasile, director Comunicare și Relații Publice Raiffeisen Bank România.

Experiențele de educație financiară ABCdar bancar au fost completate de o serie de webinare desfășurate în perioada martie-iunie. La acestea au participat 27 de voluntari Raiffeisen Bank și 5.540 de elevi și profesori.

Citeşte şi Atelierul de practică. Junior Achievement România lansează un nou proiect educaţional