Stiri: Economie

Programul „Ajutorare prin alimente” va fi extins

22.10.2014

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a prezentat, astăzi, Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, finanţat din „Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane” (FEAD), un fond special creat de Uniunea Europeană pentru acordarea de ajutoare materiale persoanelor defavorizate.

Ministrul a precizat că un număr suplimentar de aproximativ 700.000 persoane vor primi cupoane pentru alimente în cadrul Programului.

“Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate este o măsură adresată categoriilor vulnerabile, iar vestea bună este că am reuşit să mărim cu aproximativ 700.000 numărul de beneficiari. Pe lângă dublarea sumei de bani şi creşterea numărului de beneficiari, noutatea faţă de anul trecut constă în introducerea unor cupoane prin care se doreşte o informare corectă în privinţa alimentelor primite şi a cantităţii lor”, a precizat ministrul Muncii.

Astfel, dacă în 2013 beneficiau doar 2,6 milioane persoane, de acum numărul total va ajunge la peste 3,3 milioane. Diferenţa constă în introducerea printre beneficiari a celor care primesc alocaţie pentru susţinerea familiei.

Anunţul a fost făcut la sediul Guvernului, în cadrul unei conferinţe de presă comune, la care au fost prezenţi prim-ministrul Victor Ponta, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, ministrul pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, Florin Jianu, şi ministrul Educaţiei Naţionale, Daniel Pricopie.

“Creşterea cu 700.000 persoane s-a datorat dublării bugetului alocat pentru achiziţia de alimente în anul 2014. Astfel, dacă în 2013 bugetul era de 56 milioane euro, în 2014 bugetul se situează la 120 milioane euro (535,8 milioane lei cu TVA)” , a adăugat Roxana Plumb.

În cadrul conferinţei au fost prezentate alte două programe ale Guvernului: Iniţiativa „România Start-up” şi Apelul de proiecte „Dezvoltarea carierei didactice”.