Programul „Banking-ul pe înţelesul tuturor” revine în şcoli

30.03.2018

Bancpost a anunţat că dă startul celei de-a treia ediții a programului multianual de educație financiară „Banking-ul pe înțelesul tuturor”, la care peste 4.000 de elevi din clasele I-VIII din Capitală şi din ţară sunt aşteptaţi să participe. Programul de educaţie financiară face parte din angajamentul băncii de a contribui în mod activ la extinderea şi consolidarea cunoştintelor financiare în rândul tinerilor, în cadrul platformei de responsabilitate socială #bancpostpentrueducatie.

Copiii învaţă astfel prin intermediul jocurilor educative, aplicaţiilor online, imaginilor video și a interacțiunii directe informaţii despre istoria sistemului bancar din ţara noastră noţiuni de bază cu care vin în contact precum card, cont de economii, investiţie, depozit, credit, asigurare, dar şi cum pot adopta un comportament financiar responsabil care să îi ajute în indeplinirea dorinţelor lor.

“Educaţia financiară a tinerilor este o prioritate atât pentru sistemul de învăţământ, cât şi pentru industria bancară. Succesul financiar nu este un efect al întâmplării, ci o abilitate educabilă, iar cu cât această educație începe mai de timpuriu, cu atât abilitățile financiare, precum capacitatea de a gestiona bugete, de face tranzacții financiare și de a profita de pe urma activelor personale se îmbunătățesc semnificativ. Astfel, educaţia financiară o facem azi, cu beneficii pentru mâine, deoarece însuşirea noţiunilor financiare de bază şi asimilarea lor corectă de la o vârstă fragedă reprezintă un pilon esenţial în formarea unor generaţii puternice, capabile să susţină o societate funcţională şi sustenabilă din punct de vedere financiar.”, a declarat Aura Toma, Director Executiv Marketing și Comunicare, Bancpost.

 

 

Citiți și despre: