Stiri: Energie

Programul BipBop al Schneider Electric ar putea fi implementat în România

14.08.2014

Schneider Electric a instruit peste 50.000 de persoane din economiile emergente în managementul energiei, ca parte a programului său BipBop. Business, Innovation, People at the Base Of the Pyramid (BipBop) este un program de acces la energie pentru comunitățile în curs de dezvoltare, care urmează să fie extins și în alte state, România fiind printre statele în care se dorește implementarea acestuia şi unde au început discuţiile cu potenţiali parteneri.

Scopul programului este de a contribui la rezolvarea problemei accesului la energie prin implementarea unui cerc virtuos bazat pe trei piloni: investiții sociale (Business), crearea de produse specifice (Inovație) și training (Oameni).

Prin aceste trei inițiative care se desfășoară în paralel, programul BipBop încearcă să creeze un ecosistem favorabil accesului la energie și să impulsioneze o dinamică economică și socială.

„Suntem încântați de rezultatele extraordinare pe care le-am obținut în instruirea persoanelor din economiile în curs de dezvoltare, iar acest lucru ne încurajează să ne sporim eforturile. Trainingul este cheia succesului tuturor acțiunilor pe care le întreprindem prin BipBop”, a declarat Gilles Vermot Desroches, Sustainability Senior Vice-President Schneider Electric. “Programul le permite comunităților locale să obțină abilitățile necesare pe termen lung pentru a menține și a vinde soluții de acces la energie. Prin răspândirea acestui know-how, inițiativa socială lansată de Schenider Electric în urmă cu mulți ani începe să dea roade.”