Programul Dam Click pe Romania 2020

Programul Dăm Click pe România 2020, susţinut de Kaufland

19.10.2020

Programul Dăm Click pe România 2020. Asociația Ateliere Fără Frontiere a lansat programul Dăm Click pe România 2020, parte din platforma de donații de calculatoare EduClick, prin care va dota cu 2.000 de calculatoare unitățile de învățământ din România. Noua ediție a programului este realizată în parteneriat cu Kaufland România și OMV Petrom.

Programul Dăm Click pe România 2020. Proiecte educaţionale

Școlile, liceele, grădinițele, organizațiile non-profit și instituțiile publice sociale care au nevoie de calculatoare își pot înscrie în concurs proiectele educaționale, de formare sau integrare prin completarea formularului de aplicare de pe educlick.ro, platforma națională de donații de calculatoare, până pe 1 noiembrie. În procesul de jurizare vor fi considerate proiectele dedicate copiilor și tinerilor care propun soluții remediale, derulate în beneficiul comunităților defavorizate, iar laureații acestei ediții vor fi anunțați pe 5 noiembrie.

Aflat la a cincea ediție, programul Dăm Click pe România este un răspuns la impactul crizei generate de răspândirea virusului SARS-CoV-2 asupra învățământului românesc. Pandemia a reliefat și a adâncit una din problemele majore, existentă și anterior. Este vorba de lipsa accesului la educația digitală. Una din cauzele principale este lipsa echipamentului IT din școală și mai nou, odată cu criza, din locuințele elevilor.

Programul Dăm Click pe România 2020. Ce spun reprezentanţii Kaufland?

Cererea crescută de calculatoare în contextul actual a condus la creșterea cu 550 de calculatoare fată de ediția a doua a anului precedent. Continuitatea programului este susținută pentru al treilea an consecutiv de Kaufland România:

„Toți copiii din România au dreptul la oportunități egale și acces la educație, indiferent de mediul din care provin. Iar noi, la Kaufland România, ne implicăm pentru a le asigura acest drept. Susținem în continuare proiectul Dăm Click pe România pentru a echipa școlile cu echipamente IT, atât de necesare în procesul educațional actual. Lucrând împreună – companii private, societate civilă și instituții de învățământ – putem restrânge decalajul din educație pentru copiii noștri”, a declarat Anna Katharina Scheidereiter, CSR Manager al Kaufland România.

Dăm Click pe România a câștigat susținători de-a lungul timpului, companii responsabile, interesate de protejarea mediului prin revalorificarea computerelor pentru a sprijini proiecte de educație și integrare socială, astfel că OMV Petrom susține ediția din acest an, după cum a declarat Alina Petrescu, Director Comunicare și Sustenabilitate OMV Petrom: „Educația este unul dintre pilonii principali ai investițiilor sociale pe care OMV Petrom le face de peste 11 ani în România. Convingerea noastră este că educația este un factor cheie care poate contribui la creșterea economică, sprijinind mobilitatea socială și îmbunătățirea nivelului de trai. Acum, mai mult ca niciodată, proiecte ca cel dezvoltat de Asociația Ateliere Fără Frontiere vin în ajutorul elevilor și profesorilor, în eforturile de adaptare la un nou mod de predare și învățare.”

Programul Dăm Click pe România 2020. Şcolile din comunităţile defavorizate

O atenție deosebită va fi acordată școlilor care se adresează comunităților defavorizate. Odată cu suspendarea cursurilor din cauza răspândirii noului coronavirus, acestea nu-și pot continua parcursul educațional pentru că în casele elevilor nu există calculatoarele necesare accesării cursurilor și resurselor online pregătite de cadrele didactice.

„Nevoia de calculatoare este în creștere zilele acestea odată cu numărul școlilor în care se învață exclusiv online crește semnificativ în fiecare săptămână. Calculatoarele recondiționate de Ateliere Fără Frontiere cu o configurație compatibilă cu cerințele educației online, vor ajunge prin intermediul școlilor la 2000 de elevi din gospodării lipsite de posibilități materiale sau care se confruntă cu multiple dificultăți”, spune Damien Thiery, Director General al Ateliere Fără Frontiere.

Calculatoarele donate în acest program fac parte din echipamentele IT uzate pe care Ateliere Fără Frontiere le colectează anul acesta de la companii și diverse organizații și care sunt recondiționate de persoanele vulnerabile și dezavantajate care lucrează într-unul dintre atelierele de inserție socio-profesională ale asociației.

Citeşte şi România, în topul țărilor UE cu cele mai importante creșteri ale comerțului electronic

 

 

 

Citiți și despre:

  • Kaufland România lansează Raftul RomânescKaufland România lansează Raftul Românesc Kaufland România a lansat Raftul Românesc – zona special amenajată în magazine, în care sunt expuse separat produsele din carne de porc românească pentru a încuraja clienții să opteze pentru produse autohtone […]
  • Kaufland lansează jocul BunoramaKaufland lansează jocul Bunorama Retailerul Kaufland a anunţat că lansează Bunorama, un nou joc pentru întreaga familie. Jocul Bunorama este format din colecții de piese pentru întreaga familie. Cu ajutorul acestor piese, clienții își pot […]
  • Kaufland: În ce oraşe se fac livrări acasă?Kaufland: În ce oraşe se fac livrări acasă? Kaufland livrare acasă. Kaufland a anunţat că extinde serviciul de livrare la domiciliu prin Glovo în 11 orașe noi. Compania ajunge, aşadar, la o rețea de 25 de județe din țară. Odată cu extinderea […]
  • Începe cea mai amplă campanie națională de educație ecologicăÎncepe cea mai amplă campanie națională de educație ecologică Școlile din România pot câștiga o transformare completă în valoare de 15.000 de euro în urma înscrierii în cea mai amplă campanie națională de educație ecologică. Proiectul, organizat de Let`s Do It, Romania! […]
  • Tentativă de fraudă în numele Kaufland RomâniaTentativă de fraudă în numele Kaufland România În ultimele zile numele şi logo-ul retailerului Kaufland România au fost folosite fraudulos şi abuziv în cadrul unui concurs online fals care urmărește inducerea în eroare a participanților și a prietenilor […]