Stiri: Social

Programul DRUM SIGUR – ABCdar Rutier.

934 de elevi au participat la programul DRUM SIGUR – ABCdar Rutier

06.07.2019

Programul DRUM SIGUR – ABCdar Rutier. Nu mai puțin de 934 de elevi de școală primară au participat în acest an la programul DRUM SIGUR – ABCdar Rutier. Aceștia și-au însușit regulile și normele de conduită rutieră pentru deplasarea sigură pe drumurile publice sau ca pasageri.

La finalul programului, 65% dintre elevii participanți au afirmat că în drumul lor către școală traversează cel puțin o intersecție aglomerată, iar activitățile i-au ajutat să fie mai atenți la trafic și să circule corect ca pietoni.

Programul DRUM SIGUR – ABCdar Rutier. Prevenirea riscului rutier

Încă de acum patru ani, programul oferă gratuit școlilor din 18 localități conținuturi practice și materiale didactice dedicate educației pentru prevenirea riscului rutier și dezvoltării unui comportament preventiv prin activități practice, exemple și exerciții aplicate specificului fiecărui tip de comunitate.

Activitățile sunt susținute de profesori pe parcursul unui an școlar, cu participarea voluntarilor Holcim România și a polițiștilor din cele 18 comunități.

Programul DRUM SIGUR – ABCdar Rutier. Cine s-a implicat?

La ediția din acest an, s-au implicat în facilitarea activităților:

  • 43 de profesori pentru învățământul primar
  • 25 de polițiști
  • 48 de consultanți Holcim România

Aceștia au contribuit cu peste 480 de ore de voluntariat la pregătirea și desfășurarea activităților.

Programul DRUM SIGUR – ABCdar Rutier. Ce spun voluntarii?

”Este întotdeauna o plăcere să interacționez cu școala, despre care eu am doar amintiri plăcute și despre care consider că este o etapă foarte importantă în viața fiecărui om. Prezența noastră, a voluntarilor la clasă, le poate trezi elevilor un interes mai mare și o atenție sporită datorită noutății”, a afirmat Radu Oprea, voluntar Holcim România.

Programul DRUM SIGUR – ABCdar Rutier. Patru ediții

În cadrul celor patru ediții au fost implicați 2.875 de elevi. Anual, peste 70% dintre aceștia au beneficiat de prima experiență complexă de educație rutieră derulată secvențial pe parcursul mai multor ore de curs.

Programul DRUM SIGUR – ABCdar Rutier. Inițiativa este apreciată

”Școala noastră este situată de-a lungul unui drum european intens circulat, iar acest program a fost de un real ajutor în consolidarea regulilor pentru prevenirea accidentelor. Elevii mei sunt mult mai atenți ca pietoni și, de fiecare dată, îi atenționează pe cei care ignoră unele reguli. De asemenea, părinții sunt mulțumiți și apreciază această inițiativă educațională”, a declarat un profesor pentru învățământul primar, Școala Gimnazială Carmen Sylva, comuna Horia, județul Neamț.

Citește și Iridex Group Plastic prezintă rezultatele relansării stației de producție mase plastice. Ce spun reprezentanții companiei?