Stiri: Energie

Planul National de Redresare si Rezilienta

Programul ELECTRIC UP. Când încep înscrierile?

03.12.2020

Programul ELECTRIC UP. Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a anunţat lansarea etapei de înscriere în cadrul programului ”ELECTRIC UP”. Formularul electronic de înscriere în cadrul programului va fi activ pe link-ul granturi.imm.gov.ro începând de vineri, 4 decembrie 2020, ora 10:00.

Formularul de înscriere va rămâne activ pe o perioadă de 60 de zile.

Programul ELECTRIC UP. Procedură

Procedura de implementare a programului „ElectricUp” poate fi consultată pe site-ul Ministerului Economiei.

Programul are în vedere instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp – 100 kWp necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în Sistemul Energetic Național, precum și a staţiilor de reîncărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in.

Programul ELECTRIC UP. Ghid de finanţare

„În vederea pregătirii tehnice a proiectelor, vă invităm să consultați proiectul ghidului de finanțare ElectricUp, pentru întreprinderi mici și mijlocii și domeniul HORECA, privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp – 100 kWp necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în Sistemul Energetic Național, precum și a staţiilor de reîncărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in”, anunţă Ministerul Economiei.

Programul ELECTRIC UP. Fondurile alocate

Finanţarea nerambursabilă se acordă în cuantum de maximum 100.000 de euro pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată de 100 kWp și cel puțin o staţie de reîncărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, cu minim două puncte de încărcare, reprezentând un suport financiar de până la 100% din cheltuielile eligibile.

Se poate acorda, la solicitarea beneficiarului, un avans de până la 30% din totalul cheltuielilor eligibile.

Bugetul total al programului pe anul 2021 este de 100 milioane euro. Programul de finanțare se aplică pe perioada 2021- 2027, în mai multe cicluri de finanțare.

Citeşte şi Târgul de Crăciun Sibiu 2020 a fost anulat