Stiri: Economie

Programul EU Gateway continuă

13.01.2014

Companiile româneşti din domeniul Tehnologiilor Energetice şi de Mediu pot aplica pentru o misiune economică în Coreea de Sud, Deloitte anunţând astăzi că programul EU Gateway continuă cu sesiunea de aplicări pentru cei care vor să pătrundă pe piaţa din ţara mai sus menţionată.

Termenul limită de aplicare este 24 ianuarie 2014, iar misiunea economică este programată pentru perioada 9-13 iunie, anul curent.

„Tehnologiile energetice şi de mediu reprezintă un domeniu a cărui importanţă este în creştere la nivel global. Prin intermediul acestui program, firmele româneşti specializate în tehnologii de mediu pot beneficia de oportunităţile oferite de piaţa asiatică luând în considerare contextul economic actual şi cererea globală în creştere pentru tehnologie care respectă mediul înconjurător.”, spune Ioana Vădan, Consultant în cadrul Deloitte Consultanţă, coordonatorul acestei etape din program.

Iniţiat de către Comisia Europeană, programul EU Gateway are drept scop susţinerea companiilor din UE în procesul de intrare pe anumite sectoare de înaltă tehnologie şi design.

Procesul de aplicare constă în două etape. Pentru început, companiile trebuie să completeze un formular exprimându-şi interesul faţă de proiect, urmând ca analiştii Deloitte să determine gradul de eligibilitate al companiei, iar dacă firmele corespund cerinţelor, trec la a doua fază, completând un formular de aplicare.

Întregul proces se desfăşoară online şi nu presupune niciun efort financiar din partea aplicantului.

Companiile eligibile trebuie să aibă sediul în UE şi să aibă o activitate pe piaţă de cel puţin cinci ani, iar acţionariatul majoritar trebuie să fie 100% european. De asemenea, acestea trebuie să aibă o cifră de afaceri şi un număr de angajaţi suficient de mare astfel încât să garanteze intrarea pe pieţele din Coreea de Sud.