Stiri: Constructii

Programul FUTURE – Construieste cu pasiune 2020

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune: 2 ore de #EducatieAltfel

21.10.2019

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune. Săptămâna trecută, 70 de studenți, profesori universitari, angajatorii companiei Office Depot și invitați au participat la prima sesiune de training FUTURE – Construiește cu pasiune. Vorbim de un program complex de #EducatieAltfel. Acesta pregătește studenții pentru primul loc de muncă. De asemenea, programul dezvoltă competențele soft necesare în câmpul muncii.

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune. Dezvoltarea competențelor

„Au fost 2 ore de #EducatieAltfel în care participanții au înțeles că dezvoltarea mai multor competențe atât hard cât și soft, te pregătesc pentru piața muncii atât de schimbătoare. Ca să facem acest lucru am folosit doar metode diferite de predare pentru că procesul de învățare începe în primul rând de la a construi un spațiu sigur și relaxant. Odată construit acest spațiu de siguranță, oamenii încep să învețe și să își dorească această învățare cu adevărat.”, declară Mădălina Hodorog, fondatorul programului FUTURE – Construiește cu pasiune care s-a lansat oficial la Cluj-Napoca în luna martie 2019.

În cadrul programului, timp de șase luni, studenții se întâlnesc săptămânal pentru a-și dezvolta competențele soft. Profesorii universitari aprofundează noi metode de predare. De asemenea, angajatorii Office Depot se implică activ în relația cu studenții și profesorii din cadrul programului.

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune. Piața muncii

„Piața muncii are nevoie de mai mulți oameni pasionați. Pentru a ajunge la pasiune, studentul are nevoie de timp pentru a se cunoaște mai bine și a-și descoperi punctele forte. În programul FUTURE ne întâlnim săptămânal, în fiecare miercuri de la 18:00 – 20:00 pentru a dezvolta competențe soft precum: gândirea creativă, lucrul în echipă, rapiditate, responsabilitate sau comunicare.”, continuă Mădălina Hodorog.

Un subiect dezbătut la nivel mondial

Necesitatea acestor competențe soft reprezintă un subiect dezbătut la nivel mondial. Cel mai nou studiu arată că peste 850 milioane de tineri din țările cu venituri medii și mici vor ajunge adulți fără să aibă abilitățile necesare pentru succesul în viață și la muncă, conform studiilor furnizate de Comisia de Educație.

„Tinerii de azi resimt cel mai mult lipsa acestor competențe. Fără o direcție clară, aceștia sunt mereu în căutarea unui loc de muncă, ceea ce face dificilă recrutarea lor și retenția în companii. Dar există o soluție. Timp de 2 ore în fiecare săptămână facem o schimbare vizibilă în rândul celor 45 de studenți care fac parte din program.”, declară Mădălina Hodorog.

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune. Companiile pot face diferența

În plus, companiile pot face o diferență majoră în dezvoltarea acestor competențe. Motivul este următorul: ele cunosc foarte bine piața muncii, pot pregăti viitori angajați înainte de intrarea lor în companii.

Una dintre companiile care a decis să facă un pas în față în dezvoltarea viitorilor angajați este Office Depot Service Center din Cluj-Napca. Compania susține oficial a doua ediție a programului FUTURE.

„Ajutăm angajații noștri să se dezvolte pe zona de limbi străine, pe zona de soft skills, pe zona de traininguri tehnice, dar credem că lucrul acesta trebuie început înainte ca ei să devină angajații noștri. Procesul acesta de dezvoltare noi îl susținem în companie, dar acest proces de auto-descoperire a competențelor trebuie început încă din școală și mai apoi aplicat în mediul muncii. Și aici cred că putem să facem o diferență, nu doar prin ceea ce am făcut până la ora actuală: workshopuri, ateliere, Zilele Porților Deschise, colaborări punctuale cu universitățile, ci într-un program mai de lungă durată, precum FUTURE, în care să descoperim și să construim împreună ceea ce e nevoie pe piața muncii.”, declară Carmen Bindas, HR Manager în cadrul Office Depot Service Center Cluj.

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune. Ediția Office Depot Service Center

Ediția Office Depot Service Center a programului are loc în Cluj-Napoca în perioada 16 octombrie – 8 ianuarie. Aceasta include:

  • sesiuni de training săptămânale cu studenții înscriși în program
  • activități în cadrul companiei Office Depot
  • întâlniri de lucru cu profesorii și angajații companiei.

Mai multe informații legate de program și înscrieri găsiți pe: www.madalinahodorog.ro/future

Citește și Prețul aurului 2020. Estimările sunt pozitive