Programul FUTURE – Construieste cu pasiune

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune continuă la Cluj-Napoca

11.09.2019

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune. Criza de personal din piața muncii are la ora actuală o soluție practică și în România dezvoltată pentru studenți – profesori universitari și companii. Programul este singurul care dezvoltă competențe soft necesare în câmpul muncii.

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune. Cluj-Napoca

Programul continuă toamna aceasta la Cluj-Napoca cu noi ediții.

Ediția susținută oficial de compania multinațională Office Depot Service Center va avea loc în următoarele șase luni și va include sesiuni de training axate pe #EducatieAltfel cu accent pe nevoile reale ale studenților, profesorilor universitari și companiilor.

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune. Totul pornește de la pasiune

„Totul pornește de la pasiune. În școală și la facultate, tinerii își dezvoltă un set de abilități, dar când ajung la primul loc de muncă descoperă că e nevoie de mai mult. Comunicare, lucrul în echipă, rapiditate, găsirea de soluții și identificarea pasiunii sunt competențe esențiale de care companiile au nevoie. Astăzi, ne așteptăm ca tinerii să știe toate aceste lucruri de la sine, însă în realitate, aceste competențe se dezvoltă în timp” declară Mădălina Hodorog, fondatorul programului FUTURE și cadru didactic asociat în cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune. De ce este nevoie de un program complex pe piața muncii?

Primul loc de muncă reprezintă o provocare tot mai mare atât pentru studenți, cât și pentru companiile care recrutează constant noi talente.

„Criza de personal este dată de faptul că oamenii nu își cunosc pasiunile, se angajează pe poziții care nu li se potrivesc și renunță rapid deoarece nu țin pasul”, continuă Mădălina Hodorog.

Mădălina Hodorog este cea care a inițiat prima ediție a programului în luna martie a acestui an.

Soluția oferită

Soluția programului pentru această criză este una simplă. Studenții – profesorii universitari și angajații companiei Office Depot Service Center se întâlnesc săptămânal în următoarele luni pentru a dezvolta împreună aceste noi abilități. Separat, profesorii universitari au parte de sesiuni de training axate pe noi metode de predare care îi ajută să includă chiar la cursuri dezvoltarea acestor abilități.

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune. Misiune

„Motivul pentru care am decis să ne implicăm cu mult entuziasm în FUTURE este faptul că ne identificăm cu misiunea acestui program, de a dezvolta competențe necesare în organizații și o mentalitate de genul #EducațiaAltfel, în rândul studenților și al profesorilor. Ca și angajator, suntem parte din comunitate, iar noi avem în ADN-ul nostru deja dorința de a da înapoi comunității Binele pe care îl primim. De asemenea, suntem implicați sub diverse forme în mediul universitar, iar programul acesta ne completează inițiativele de până acum. Suntem nerăbdători să începem să construim Viitorul împreună!” declară GIULIO MEDDA, General Manager Office Depot Shared Service Center Europe.

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune. Situația tinerilor

Nevoia unui astfel de program este dată și de situația la nivel global a tinerilor. Nu mai puțin de 850 milioane de tineri din țările cu venituri medii și mici vor ajunge adulți fără să aibă abilitățile necesare pentru succesul în viață și la muncă, conform studiilor efectuate de Comisia de Educație.

Cum se dezvoltă aceste competențe soft pentru a avea rezultate?

Pentru a dezvolta noi competențe într-o manieră inedită, programul FUTURE integrează doar educația experiențială:

  • jocuri
  • activități practice
  • discuții libere
  • sesiuni constante de feedback

Toate acestea îi ajută pe tineri să se cunoască mai bine, să își planifice viitorul pornind de la punctele lor forte și să își recapete sclipirea din ochi.

„Programul FUTURE pentru mine înseamnă o educație altfel de care nu am avut parte până acum și e o educație care m-a ajutat să îmi conturez ideile despre viitor și, mai mult decât atât, m-a făcut să cred mai mult în ele și în faptul că se pot împlini”, spune Ana Biriș, participantă în cadrul ediției FUTURE din martie – august 2019.

Ediția Office Depot Service Center a programului FUTURE are loc la Cluj-Napoca în perioada 16 octombrie – 8 ianuarie. Acesta include:

  • sesiuni de training săptămânale cu studenții înscriși în program
  • activități în cadrul companiei Office Depot
  • întâlniri de lucru cu profesorii și angajații companiei

Mădălina Hodorog și Călin Crețu sunt trainerii care vor susține activitățile din cadrul programului. De 8 ani, ei dezvoltă programe pentru tineri prin educație experiențială, iar împreună predau în calitate de cadre didactice auxiliare în cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Mai multe detalii legate de program și înscrieri găsiți pe: www.madalinahodorog.ro/future.

Citește și Dispariția locurilor de muncă. Angajații se simt amenințați de automatizare

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Programul FUTURE – Construiește cu pasiune continuă la Cluj-Napoca

  1. Pingback: Topul retailerilor de IT din Romania 2019 | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.