Programul FUTURE – Construieste cu pasiune

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune: #EducatieAltfel la distanță

28.05.2020

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune reprezintă una dintre inițiativele care au reușit cu succes să se replieze în timp record și să livreze, gratuit, un program complex de #EducatieAltfel pentru 40 de studenți și 15 profesori din mediul universitar.

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune. Adaptabilitate

„Adaptabilitatea a fost prima competență soft pe care am activat-o împreună cu echipa Vertiv. Odată cu intrarea în starea de urgență în luna martie, am adaptat un program de educație gândit 100% pentru offline într-un program de educație online cu 10 sesiuni de training interactive ce pregătesc studenții pentru primul loc de muncă și profesorii pentru a înțelege mai bine piața muncii” declară Mădălina Hodorog, fondatorul programului FUTURE – Construiește cu pasiune și cadru didactic asociat în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune este susținut de compania internațională Vertiv.

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune. Competenţe

  • Programul are drept scop principal dezvoltarea de competențe soft precum:
  • comunicarea
  • lucrul în echipă
  • găsirea de soluții
  • adaptabilitatea

Acesta se află deja la ediția numărul trei și se desfășoară cu susținerea companiei Vertiv în Cluj-Napoca. Pentru şase luni, studenții – profesorii – angajatorii trebuiau să se întâlnească săptămânal în sesiuni de training pentru a pregăti studenții pentru piața muncii.

„Noi iubim să lucrăm cu post-it-uri, cu podeaua și pereții, nu folosim prezentări de tip PowerPoint și preferăm să livrăm informația sub formă de exercițiu interactiv. Chiar și în online am reușit să nu avem prezentări statice și să nu livrăm conținut static. Am intrat într-o cursă a înarmării, înarmare cu soluții digitale păstrând interactivitatea și învățarea activă ca element de bază” a continuat Călin Crețu, co-fondatorul programului FUTURE.

Trainerii au înlocuit post-it-urile cu soluții vizuale de lucru în echipă precum:

  • Jamboard
  • JURAL
  • Google Forms
  • Padel
  • Menti

În plus, participanții s-au împărţit în echipe și au strâns feedback, văzut de traineri ca „fiind necesar pentru adaptarea și îmbunătățirea continuă a întâlnirilor”.

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune. Ce spun reprezentanţii Vertiv?

„Contextul actual ne-a determinat să adaptăm o mulțime de procese legate de recrutare, în moduri la care, înainte, nici nu puteam visa. Colaborarea a fost însă cheia – după numeroase discuții despre felul în care am putea transforma programul FUTURE, echipa a conturat o abordare interactivă, online, orientată către oameni, care a permis atingerea obiectivelor asumate atât de către studenți, cât și de către Vertiv.

Într-un timp foarte scurt, adaptându-ne și testând diferite metode, am găsit noi moduri de a interacționa, de a implica și de a sprijini studenții în călătoria lor către viața de angajat. Nu a fost întotdeauna ușor, fiindcă în mediul online atenția este mai redusă, barierele de limbaj devin mai accentuate, iar discuțiile în grupuri mici sunt mai dificil de realizat, însă feedback-ul primit ne-a depășit așteptările. Astfel, am ajuns la concluzia că noile metode de predare ar putea deveni standardul pentru training-urile și exercițiile viitoare de dezvoltare personală,” a spus James Lambert, Head of Talent Acquisition, EMEA în cadrul companiei Vertiv.

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune. Un nou concept

Programul FUTURE a avut până acum 10 sesiuni de training săptămânale. Feedback-ul pozitiv al participanților i-a ajutat pe organizatori să construiască un nou concept. Este vorba de EDUSPACE – #Împreună pentru educație. Acesta este un festival de educație în online cu 12 sesiuni de training gratuite pentru studenți – profesori – angajatori. Desfășurat în aprilie, EDUSPACE a reunit peste 900 de participanți.

Citeşte şi Ministerul Sănătăţii: Termoscanarea este obligatorie