Stiri: Social

Programul FUTURE Manager 2024

Programul FUTURE Manager 2024: Înscrieri gratuite pentru studenți și profesori

07.03.2024

Programul FUTURE Manager 2024. Tinerii au nevoie de ghidare practică. Aproape trei sferturi dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 și 24 de ani nu au abilitățile necesare pentru angajare, arată un studiu UNICEF. Discrepanța dintre cerințele tot mai ridicate din piața muncii și lipsa de pregătire a tinerilor creează o lipsă globală de competențe ce afectează în mod direct această generație. A doua ediție a programului FUTURE Manager alături de McDonald’s în România se lansează astăzi pentru studenții și profesorii din mediul universitar care se pot înscrie gratuit pe: www.eduspace.ro/futuremanager

Peste 350 de studenți și profesori universitari din marile centre universitare din țară au participat în 2023 la prima ediție a programului.

Programul FUTURE Manager 2024. Experiențe practice de învățare

În programul gratuit FUTURE Manager ediția McDonald’s, tinerii și profesorii din mediul universitar au parte de experiențe practice de învățare: lucrează în echipe comune și își dezvoltă competențele de leadership și management. Timp de 3 luni, programul include:

• Sesiuni de training cu accent pe autocunoaștere: Cine sunt eu? este întrebarea tinerilor de azi, iar prin programul FUTURE Manager aceștia vor avea parte de consiliere vocațională și sesiuni de dezvoltare personală cu accent pe competențele proprii sau puncte forte.

• Sesiune de training cu accent pe carieră: Simulări practice de interviu, discuții directe cu reprezentanți din cadrul echipei McDonald’s, cum se construiește un CV sunt incluse în agenda programului. Tinerii vor contura un plan de carieră care să îi ghideze în parcursul profesional.

• Sesiuni individuale de orientare în carieră. Tinerii vor discuta direct, într-o sesiune individuală, cu un consilier vocațional pentru a-și clarifica propriile nevoi legate de viitorul acestora.

• Sesiuni de training cu accent pe managementul echipei. Tinerii și profesorii din cadrul programului vor realiza activități practice prin care își dezvoltă competențele de organizare, lucrul în echipă, comunicare în echipă sau gestionarea timpului.

• Sesiuni de training cu profesorii universitari cu accent pe metode interactive de predare adaptate din educația experiențială, pedagogia sistemică sau consilierea vocațională. Profesorii au oportunitatea de a lucra alături de echipa McDonald’s, a înțelege nevoile din piața muncii și a-i pregăti pe tineri pentru o carieră de succes.

• Oportunități de angajare. Tinerii vor avea șansa să se angajeze imediat după terminarea programului FUTURE Manager și vor fi susținuți direct în procesul de angajare. Studenții pot aplica ulterior în programul Manager Trainee unde tinerii angajați trec printr-un proces accelerat, ce îi ajută să dezvolte abilități de leadership în baza cărora pot ocupa, în decurs de doi ani de la angajarea în companie, funcția de Manager de Restaurant în cadrul McDonald’s România.

Competențe

După participarea în programul FUTURE Manager, tinerii vor înțelege ce înseamnă să fii un lider astăzi, cum pot aplica la un loc de muncă, cum se prezintă la un interviu de angajare, dar și ce înseamnă să îți pese de comunitatea din care faci parte.

Studenții vor dobândi competențe de comunicare, lucrul în echipă, organizare, management sau leadership prin activități practice. Mai mult, profesorii vor avea în portofoliu o serie de metode interactive de predare, o bună înțelegere a cum reacționează studenții la aceste metode și o relație directă, transparentă cu angajatorii.

Citește și Topul celor mai transparente domenii în privința salariilor