Stiri: Finante

Programul HP LIFE

Programul HP LIFE continuă şi în 2021

13.02.2021

Programul HP LIFE. Şi în 2021, HP va continua să susțină proiectele de afaceri ale studenților din cadrul Incubatorului Național JA BizzFactoryTM, prin asigurarea accesului gratuit la cursurile HP LIFE. Este vorba de activități de mentorat și de oferirea premiul Best Tech Idea. Acesta este acordat celui mai bun proiect pilot, pe baza evaluării finale organizate în luna mai.

Programul HP LIFE. Cursuri online gratuite

HP LIFE este un program oferit de HP Foundation, în parteneriat cu Junior Achievement (JA) România. Acesta pune la dispoziția tinerilor cursuri online gratuite de formare a competențelor antreprenoriale și IT. Cursurile pot fi accesate pe platforma JA InspireTM, au un format interactiv, de tip hybrid learning și propun o gamă largă de subiecte de interes, de la modul practic în care se înființează și finanțează o nouă afacere, până la noțiuni generale de marketing și planificare strategică.

În 2020, 23 de voluntari consultanți din partea HP România au fost implicați în programul HP LIFE, precum și în Incubatorul Național JA BizzFactoryTM, în calitate de mentori pentru 11 echipe de studenți participanți la eveniment. O altă componentă a programului este reprezentată de webinariile tematice, în care voluntarii HP au avut ocazia să vorbească despre experiența lor profesională unui număr de peste 700 de studenți din toată țara.

Programul HP LIFE. Schimbări pozitive

„HP își respectă angajamentul de a produce schimbări pozitive, care să ajute pe termen lung oamenii și comunitățile din întreaga lume. Compania noastră promovează educația de calitate și alfabetizarea digitală pentru obținerea unor rezultate de învățare mai bune. Abilitățile și cunoștințele digitale sunt esențiale pentru viitor și ne bucurăm să putem contribui în continuare la educația generațiilor următoare prin parteneriatul nostru cu JA și derularea programului HP LIFE în România. Așteptăm cu nerăbdare ca în acest an să lucrăm și mai îndeaproape cu Junior Achievement!“, a declarat Mugur Pantaia, General Manager HP Inc România.

Programul HP LIFE. Experienţă

Implicarea consultanților voluntari în lucrul cu tinerii aduce valoare adăugată activităților educaționale din programele JA, prin experienţa şi exemplele concrete, fiind un model pozitiv, și “facilitând” procesul de învățare.

Mentorii HP România vor sprijini echipele de studenți participante la incubator să-și dezvolte ideile de afaceri, oferindu-le consultanță, pe baza planului de afaceri gândit pentru un produs sau serviciu și clarificându-le întrebările legate de definirea conceptului de business, secțiunile planului de afaceri și utilizarea tehnologiei și instrumentelor digitale.

Programul HP LIFE. Noi perspective

„Lucrul cu mentorii s-a dovedit foarte constructiv pentru planul nostru de afaceri. Voluntarii HP au avut o atitudine pozitivă, ne-au sugerat să efectuăm diverse analize, oferindu-ne noi perspective. Toate sugestiile primite au fost relevante și ne-au oferit informații din propria experiență, fiind disponibili să ne pună în legătură cu diferite persoane pentru implementarea conceptului de afaceri. Le suntem recunoscători pentru ajutor și experiența oferită.” – echipa de studenți Eco World, Universitatea din București

Cursurile HP LIFE, care prezintă teme conexe antreprenoriatului și rolului tehnologiei în dezvoltarea unei afaceri, sunt apreciate de către profesori și tineri îndeosebi pentru:

  • aplicabilitatea conținutului
  • interactivitate
  • valoarea studiilor de caz și a exercițiilor practice

Citeşte şi Magazine ProfiGo. Două noi unităţi, deschise în Timişoara