Stiri: Energie

Dosare aprobate Casa Verde 2022

Programul Instalarea de sisteme fotovoltaice 2021. : Când încep înscrierile?

15.11.2021

Programul Instalarea de sisteme fotovoltaice 2021. Administrația Fondului pentru Mediu organizează sesiune de înscriere pentru validarea instalatorilor în cadrul Programului privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională în perioada 15 noiembrie – 16 decembrie 2021.

Programul Instalarea de sisteme fotovoltaice 2021. Creşterea eficienţei energetice

Scopul programului îl reprezintă:

  • creşterea eficienţei energetice
  • îmbunătăţirea calităţii aerului
  • reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră

Toate acestea se pot realiza prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în sistemul energetic naţional.

”Înscrierea persoanelor fizice în cadrul programului se va realiza prin intermediul instalatorilor. După aprobarea ghidului de finanțare pentru anul acesta, vom anunța data de la care persoanele fizice se vor putea prezenta la instalatori în vederea înscrierii în program”, a declarat președintele AFM, Lóránd-Árpád FÜLÖP.

Criterii de eligibilitate

Criteriile de eligibilitate pentru validarea instalatorului, conţinutul dosarului de validare și alte informații privind depunerea dosarului de validare se regăsesc în Ghidul de finanțare aprobat prin Ordinul nr. 1287/2018, cu modificările și completările ulterioare, disponibil pe site-ul www.afm.ro, la secțiunea Programe de finanțare – Sisteme fotovoltaice.

Astfel, instalatorii care doresc să se valideze în cadrul Programului pot consulta ghidul de finanțare la adresa: https://afm.ro/main/programe/sisteme_fotovoltaice/2021/ordin_121-2021_02_01-forma_consolidata.pdf.

Toți instalatorii validați deja în cadrul Programului privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională până în prezent, rămân validați și pentru sesiunea viitoare. Aceștia nu trebuie să mai depună un nou dosar de validare în cadrul programului.

Citeşte şi Programul Rabla 2021. Ce condiţii noi a anunţat Ministerul Mediului?