programul investeste in tine credite banci conditii

Programul Investeşte în Tine a fost lansat. Condiţiile impuse de bănci

15.10.2018

Programul Investeşte în Tine a fost lansat. Astfel, începând de astăzi, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii va acorda garanții pentru creditele date de băncile participante în cadrul programului.

Mai exact, FNGCIMM are calitatea de mandatar al Ministerului Finanțelor Publice.

Programul Investeşte în tine condiţii: Cine poate lua credite?

Beneficiarii programului sunt persoanele fizice care au cetăţenie română şi domiciliul în România. Cei care vor să acceseze împrumuturile trebuie să aibă o vârstă cuprinsă între 16 și 26 de ani. De asemenea, ei trebuie să fie cuprinşi în sistemul de învățământ sau să urmeaze cursuri de specializare autorizate de Ministerul Educației.

Pe lângă tineri, pot accesa Programul Investeşte în tine şi persoanele care au o vârstă între 26 și 55 de ani. Condiţia este să fie cuprinşi în sistemul de învățământ sau să urmeaze cursuri de reconversie profesională.

Programul Inveşteste în Tine credite: Valoarea împrumuturilor

Valoarea creditului în cadrul programului, pentru tinerii între 16 și 26 de ani, este de până la 40.000 de lei. Există şi posibilitatea de a fi suplimentat cu încă 20.000 de lei dacă cel care accesează creditul este angajat sau se angajează în perioada derulării programului.

În cazul persoanelor cu vârste între 26 și 55 de ani, valoarea creditului poate fi de până la 35.000 de lei. De asemenea, există şi posibilitatea suplimentarii acestuia cu încă 20.000 de lei în cazul în care beneficiarul este angajat sau se angajează în perioada derulării programului.

Garanția oferită este de 80% din valoarea creditului. Fac excepţie dobânzile, comisioanele și spezele bancare, precum și orice alte costuri generate de participarea la Programul Investeşte în Tine adiacente creditului.

Pentru 2018, plafonul garanțiilor care pot fi emise este de 600 de milioane de lei.

Programul Investeşte în Tine bănci: CEC Bank

Începând cu 15 octombrie 2018, Programul Investeşte în Tine este operațional prin intermediul CEC Bank. În plus, urmează ca și alte bănci să își anunțe participarea la program.

„Programul Investește în Tine își propune încurajarea incluziunii socio-profesionale a tinerilor, completând instrumentele prin care statul sprijină direct cetățenii în demersurile lor de îmbunătățire a calității vietii personale. Programul se adresează unui segment extins de populație, persoanelor cu vârste între 16 și 55 de ani, și oferă oportunitatea accesului la credit în condiții foarte avantajoase pentru atingerea unei game largi de obiective personale – pentru începerea sau continuarea parcursului educațional, sau pentru lucrări de construcție și renovare a locuinței. (…) Am demarat procesul de semnare a convențiilor de garantare cu băncile interesate de participarea la Program, așteptăm primele solicitări de garanții pentru creditele acordate”, a spus Alexandru Petrescu, Director General al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Programul Investeşte în tine condiţii: Creditele obținute pot fi folosite pentru:

 • cheltuieli pentru educatie: plata cursurilor de specializare, calificare sau pregătire profesională, taxele pentru studii aprofundate (master, doctorat, MBA etc.)
 • plăţi pentru cumpărarea cărților, rechizitelor, revistelor de specialitate, taxele de participare la manifestări științifice și concursuri
 • costurile de transport pentru participarea la manifestări științifice din România sau din străinătate.
 • cheltuieli de achiziționare de calculatoare, laptop-uri, imprimante, softuri, plata chiriilor, a utilităților, locurile de cazare în cămine școlare sau studențești.
 • taxe la grădință, creșă sau școală privată
 • abonamente culturale la cinema, teatru, operă, bibliotecă, muzee
 • costurile publicării cărților sau al studiilor de specialitate
 • cheltuielile cu instrumente și echipamente pentru prestațiile culturale
 • cheltuieli pentru sănătate: costul medicamentelor, analizelor medicale, serviciilor dentare sau intervențiilor chirurgicale
 • cheltuielile cu echipamentele sportive de uz personal si abonamentele la activități sportive
 • construcția sau achiziția unei locuințe
 • modernizarea sau renovarea locuinței

Citeşte şi Calendar Evaluare Naţională 2019: Anunţul Ministerului Educaţiei

 

 

Citiți și despre:

2 păreri la “Programul Investeşte în Tine a fost lansat. Condiţiile impuse de bănci

 1. Pingback: Contul curent al balantei de plati 2018 - date BNR | Jurnalul de Afaceri

 2. Pingback: Revista presei - stiri afaceri - Programul Investeşte în Tine a fost lansat. Condiţiile impuse de bănci

Comentariile nu sunt permise.