Piata de investitii imobiliare din Romania

Programul Investește în tine: Guvernul alocă un plafon de garanții de 1 miliard de lei

18.01.2019

Programul Investește în tine. Guvernul a anunțat că a aprobat propunerea Ministerului Finanțelor Publice de a acorda un plafon de 1 miliard de lei garanții care pot fi emise în anul 2019 în cadrul acestui program.

Programul Investește în tine. Ce spune ministrul de Finanțe

„Alocăm şi anul acesta o sumă importantă pentru ca românii care doresc să investească atât pentru dezvoltarea personală, cât și profesională, să o poată face. Programul s-a bucurat de un interes crescut astfel, în doar trei luni de la lansare, s-au aprobat peste 1350 de credite în valoare totală de 47 de milioane de lei”, a precizat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.

Programul Investește în tine. Incluziunea socială

Programul are scopul de a încuraja incluziunea socială a tinerilor si are ca obiect facilitarea accesului la finanțare pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 ani și până la 26 de ani, precum și pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 26 și 55 de ani și care sunt cuprinși în sistemul de învățământ sau care efectuează cursuri de specializare, respectiv cursuri de reconversie și/sau specializare profesională autorizate de către Ministerul Educației Naționale și, după caz, de către Ministerul Muncii și Justiției Sociale.

Programul Investește în tine. Cum se pot folosi banii?

Tinerii, până la împlinirea vârstei de 26 de ani, pot apela la credite fără dobândă, garantate în proporție de 80% de către stat, de maxim 40.000 lei, pentru plata:

  • cursurilor, cărților, rechizitelor, revistelor de specialitate,
  • cursurilor de specializare/calificare, de pregătire profesională, taxe de studii, inclusiv master, doctorat, MBA,
  • chiriei și a utilităților,
  • locurilor de cazare în căminele studențesti,
  • a unei părți din construcția unei locuințe sau achiziția unei locuințe,
  • achiziționarea de calculatoare, laptopuri, imprimante, softuri de specialitate

Dacă beneficiarul se angajează sau este angajat pe perioada derulării creditului, creditul acordat iniţial poate fi suplimentat o singură dată cu o sumă cu până la 20.000 lei, cu respectarea scadenţei finale prevăzute în contractul de credit.

Programul Investește în tine. Credite pentru românii care au peste 26 de ani

Românii cu vârsta cuprinsă între 26 şi 55 de ani pot accesa un credit de până la 35.000 de lei. Creditul poate fi suplimentat și în cazul acestei categorii de beneficiari în cazul în care beneficiarul este angajat.

Fondurile se vor acorda sub forma unui credit cu una sau mai multe tranşe, în funcţie de facturile prezentate la decontare sau plata directă a furnizorului pe baza facturii proforme, pentru o perioadă maximă de 10 ani, inclusiv perioada de graţie.

Programul Investește în tine. Perioada de grație

Ministerul de Finanțe a mai anunțat că finanţatorului îi revine obligația de a asigura o perioadă de graţie cel puţin egală cu perioada studiilor, însă nu mai mult de 5 ani, începând de la data acordării creditului.

Citește și Riscuri economice 2019: România, din ce în ce mai vulnerabilă

 

 

Citiți și despre: