Stiri: Companii

Programul Made in Romania 2022

Programul Made în România 2021: 50 de companii, în semifinale

06.08.2021

Programul Made în România 2021 și-a desemnat cele 50 de companii semifinaliste dintr-un total de peste 300 de companii antreprenoriale nominalizate. Aflat la cea de-a patra ediție, programul a reconfirmat succesul în creștere în rândul comunității de afaceri din România printr-un număr de companii semnificativ mai mare înregistrat comparativ cu ediția precedentă. Până pe 31 august, publicul va decide compania care se va număra printre cele 15 finaliste ale ediției din acest an.

Cele 50 de companii semifinaliste sunt:

Programul Made în România 2021

Programul Made în România 2021

Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București, a declarat: „Un obiectiv major al Bursei de Valori București este poziționarea sa ca principal canal de finanțare pentru companiile antreprenoriale locale. Programul Made în România dezvoltat de Bursa de Valori București încă de acum 4 ani creează cadrul perfect în care antreprenorii români își pot promova business-ul și își pot duce afacerea la un noul nivel de dezvoltare prin atragerea de finanțare de pe piața de capital. O dovadă certă a succesului în creștere al programului Made în România este numărul de companii din ce în ce mai mare care se înscriu în Program, în fiecare an. Peste 300 de companii au făcut parte din Programul ediției de anul acesta și acum suntem în etapa în care cunoaștem numele celor 50 de semifinaliste. Felicitări tuturor companiilor înscrise în Program și mult succes în etapa de Vot al Publicului!”

Programul Made în România 2021. Ce spune directorul general al BVB?

Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori București, a declarat: „Made în România este unul dintre proiectele-cheie ale Bursei de Valori București și prin intermediul său ne dorim să creăm o comunitate mai mare de antreprenori români care să descopere beneficiile finanțării prin piața de capital. Începând cu această ediție a Programului Made în România am integrat componenta de digitalizare, astfel că avem acum o platformă digitalizată Made în România care reunește toți actorii care pot sprijini antreprenorii români să își găsească cea mai potrivită soluție de finanțare pentru business-ul lor și, totodată, să le ofere consultanța de care au nevoie pentru a-și organiza mai bine business-ul. Ne bucurăm că un număr atât de mare de companii s-au înscris în program, ne bucurăm să vedem că acestea provin din domenii-cheie ale industriei românești, felicitări celor 50 de companii semifinaliste și abia așteptăm să aflăm numele celor 15 companii finaliste.”

În prima etapă a programului Made în România, derulată între 22 aprilie și 30 iunie, antreprenorii români, partenerii și susținătorii, angajații companiilor românești, precum și membrii Comitetului de Nominalizare au desemnat un număr total de 318 companii prin platforma investingromania.com. Dintre acestea, aproape un sfert sunt din sectorul IT&C, 16% activează în comerț, 9% în domeniul serviciilor, iar restul din alte domenii precum agricultură, sănătate, home&deco, construcții, etc.

Distribuţie geografică

Ca distribuție geografică, cea mai mare parte a companiilor nominalizate este din București (42%), urmând Cluj (8%), Brașov și Ilfov cu câte 5%. Cele 50 de companii semifinaliste au fost selectate, dintre toate aplicațiile primite, prin votul membrilor Comitetului de Nominalizare.

Votul publicului pentru desemnarea uneia dintre cele 15 companii finaliste ale acestei ediții a început pe 4 august și va fi deschis până în 31 august. Celelalte 14 companii finaliste urmează să fie stabilite în data de 1 septembrie de Juriul format din experți în diverse domenii ale economiei. Cele 15 companii finaliste vor fi anunțate public în cadrul Galei de Premiere programată în luna septembrie 2021.

Citeşte şi Listare piaţa AeRO 2021. O nouă facilitate pentru companiile antreprenoriale