Programul Made in Romania 2022. Comitetul de Nominalizare Made in Romania a selectat cele 50 de companii semifinaliste ale programului, dintr-un total de 350 de companii nominalizate pe platforma www.investingromania.com. Programul Made in Romania și-a continuat trendul ascendent pe care l-a cunoscut odată cu lansarea sa din 2017. A fost, astfel, reconformat cu ocazia acestei ediții succesul de care se bucură în rândul comunității de afaceri din România.
Acces la strategii de dezvoltare
„Made in Romania a reușit să creeze cadrul adecvat prin care companiile românești își pot promova afacerile și pot avea acces la strategii de dezvoltare a acestora prin atragerea de finanțare de pe piața de capital. Am văzut, de-a lungul celor cinci ediții, companii locale cu un potențial extraordinar de a deveni lideri naționali și de a se extinde la nivel regional și internațional, iar clasamentul din această ediție ne demonstrează faptul că programul își atinge obiectivul de a deveni un reper în identificarea și promovarea viitoarelor motoare ale economiei românești. Anul acesta avem 50 de companii semifinaliste din arii de activitate foarte diverse și așteptăm cu interes să vedem care sunt finalistele.“ a declarat Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.
Programul Made in Romania 2022. Cele 50 de companii semifinaliste sunt:

Programul Made in Romania 2022
„Ediția de anul acesta a programului Made in Romania a adus un număr record de companii înregistrate pe platforma dedicată investingromania.com. 88% dintre companiile înregistrate în program în 2022 sunt IMM-uri și ne bucurăm că tot mai mulți antreprenori români, cu afaceri din domenii-cheie pentru economia locală, descoperă în acest program oportunitatea de a-și promova povestea și de a se dezvolta. Suntem în etapa în care cunoaștem numele celor 50 de companii semifinaliste ale ediției 2022. Felicitări tuturor! Urmează perioada de vot pentru a desemna 3 dintre finaliste și vă încurajăm să acordați voturile voastre companiilor pe care le admirați pentru a le oferi șansa să facă parte din etapa finală a acestui proiect cheie al Bursei de Valori București.”, a declarat Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori București.
Domenii de activitate
În prima etapă a proiectului Made in Romania, derulată în perioada 29 martie – 31 mai, antreprenori, parteneri și susținători ai programului, dar și ai brandurilor românești, angajați ai companiilor din România, precum și Comitetul de Nominalizare au înregistrat un număr de 350 nominalizări valide prin intermediul platformei www.investingromania.com.
Dintre acestea, cea mai mare pondere în funcție de domeniul de activitate o dețin companiile din:
- IT&C, cu un procent de 27%
- Comerț cu 12%
- Servicii cu un procent de 9% din totalul companiilor nominalizate.
Cele 3 domenii de activitate au fost urmate de:
- Industria Alimentară
- FMCG
- Industria Prelucrătoare
- Sănătate
- Construcții
- Agricultură
Distribuția geografică a companiilor nominalizate anul acesta arată faptul că în top 5 se află județele:
- București și Ilfov, cu 46%
- Cluj, în procent de 7%
- Prahova, cu 5%
- Timiș, cu 5%
- Iași, cu 4%
Acces direct în finală pentru trei companii
Noutatea pe care o aduce cea de-a V-a ediție Made in Romania este accesul direct în finală a primelor trei cele mai votate companii de către public. Votul publicului pentru desemnarea celor trei finaliste are loc în perioada 4-31 iulie 2022. Doar 48 de companii dintre cele 50 semifinaliste pot fi votate de publicul larg pe platforma Made in Romania, cele care și-au deschis cont și cele care aveau deja un cont activ în platformă. Celelalte 12 companii finaliste vor fi stabilite în 2 august de către Juriul Made in Romania. Acesta este format din experți în diverse domenii ale economiei.
Cele 15 companii finaliste ale celei de-a V-a ediții Made in Romania vor fi anunțate public, în cadrul Galei de Premiere din toamna acestui an.
Citeşte şi Raiffeisen a listat la BVB o nouă emisiune de obligațiuni verzi