Stiri: Social

Programul Masa calda in scoli.

Programul Masa caldă în școli: Guvernul alocă mai mulți bani

09.11.2018

Programul Masa caldă în școli. Guvernul alocă mai mulți bani pentru programul „Masa caldă în școli”. Astfel, în ședința de vineri, a fost aprobată Ordonanța de urgență privind continuarea programului național, destinat preşcolarilor şi elevilor din 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat.

Programul Masa caldă în școli. 46,7 milioane de lei

Bugetul alocat pentru programul Masa caldă în școli a crescut de la 30,7 milioane de lei la aproape 46,7 milioane de lei.

Acest lucru a permis majorarea valorii pachetului alimentar cu aproximativ 40%. Astfel, s-a ajuns de la 7 lei, atât cât prevedeau normele anterioare, la 10 lei/zi/beneficiar.

Programul Masa caldă în școli. Noutăți

”Ca element de noutate, în vederea evitării organizării a două proceduri de atribuire a contractelor de furnizare/servicii a pachetelor alimentare/mesei calde de către compartimentele de specialitate din cadrul primăriilor, noua ordonanţă de urgenţă prevede trecerea de la an şcolar la an calendaristic, aspect ce contribuie la asigurarea continuităţii programului-pilot”, mai anunță Guvernul

În plus, pentru evaluarea corespunzătoare a programului s-a decis implementarea acestuia pentru o perioadă mai lungă de timp. Așadar, este necesară continuarea programului-pilot pentru cel puțin un ciclu de învățământ.

Programul Masa caldă în școli. Beneficii pentru elevi

În anii precedenți, s-au constatat o serie de efecte pozitive asupra beneficiarilor direcţi şi indirecţi, printre care se numără:

  • scăderea ratei abandonului şcolar
  • diminuarea absenteismului și a întârzierilor la prima oră
  • formarea deprinderii în cazul elevilor a unei alimentații sănătoase
  • consolidarea relației familie-școală prin implicarea părinților în educarea copiilor în privința unei alimentații sănătoase
  • reducerea migrației elevilor din unităţile de învăţământ din mediul rural către unităţile de învăţământ din mediul urban

Implementarea Programului-suport Masa Caldă în școli reprezintă una dintre măsurile de prevenire şi de intervenţie cu influenţă asupra părăsirii timpurii a şcolii în România.

Citește și Salariul minim diferențiat 2018, aprobat de Guvern. Ce venituri vor avea românii cu studii universitate