Stiri: Sanatate

Doze de vaccin Pfizer

Programul național de vaccinare. Decizia luată de Ministerul Sănătății

21.11.2019

Programul național de vaccinare. La nivelul Ministerului Sănătății se va constitui un grup de lucru format din medici specialiști, medici de familie, reprezentanți ai comisiilor de specialitate și Ministerului Sănătății, ai Institutului Național de Sănătate Publică și ai Societății Române de Microbiologie, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică București, precum și reprezentanți ai pacienților.

Programul național de vaccinare. Rolul grupului de lucru

Acest grup are rolul ca, până la data de 15 decembrie 2019, să identifice toate deficiențele în funcționarea Programului național de vaccinare, dar și în cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită.

Grupul de lucru va prezenta ministrului Sănătății un set de măsuri pentru îmbunătățirea acestor programe.

Vaccinarea antigripală în sezonul 2019-2020

Anul acesta, Ministerul Sănătății a cumpărat 1.500.000 de doze de vaccin gripal. Numărul este cu 200.000 de doze mai mare decât cel de anul trecut.

Aceste doze de vaccin gripal au fost distribuite către direcțiile de sănătate publică. Ultima tranșă a fost distribuită pe 5-6 noiembrie.

În plus, medicii de familie au început să ridice și ultima tranșă de vaccin.

Programul național de vaccinare. Imunizarea copiilor cu vârste între 6 luni și trei ani

La sfârșitul lunii noiembrie urmează să fie livrate și cele 9 200 de doze pentru imunizarea copiilor cu vârste între 6 luni și trei ani, conform calendarului stabilit.

Dacă dozele de vaccin vor fi insuficiente, acordul cadru încheiat de Ministerul Sănătății cu furnizorul prevede posibilitatea suplimentării numărului acestora.

Programul național de vaccinare. Repartiția dozelor de vaccin pe județe

Repartiția dozelor de vaccin pe județe se face în funcție de catagrafierea realizată de medicii de familie, precum și de informările acestora către direcțiile de sănătate publică.

Până în data de 10 noiembrie 2019 s-au vaccinat deja 550.000 de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Citește și Vaccin antigripal tetravalent. Mylan România a anunțat livrarea completă a comenzilor de vaccin gripal tetravalent în România, pentru sezonul gripal 2019-2020