Stiri: Agricultura

Structura anului scolar 2021

Programul pentru şcoli: Decizie importantă luată de Guvern

25.02.2021

Programul pentru şcoli. În ședința Guvernului din data de 24 februarie 2021 a fost adoptată Hotărârea pentru modificarea şi completarea HG 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023.

Programul pentru şcoli. Actul normativ stabilește modul de implementare a Programului pentru școli în contextul epidemiologic actual, având în vedere că în anul şcolar 2019-2020 derularea Programului a fost afectată din cauza pandemiei provocate de virusul SARS-CoV-2 prin suspendarea cursurilor în unităţile de învăţământ şi desfăşurarea acestora în sistem on-line.

Programul pentru şcoli. Noi reglementări

Prin Hotărârea de Guvern se reglementează:

– Posibilitatea înlocuirii produselor lactate și a celor de panificație, cu respectarea numărului de porții pe parcursul săptămânii (exemplu: baton/corn cu biscuiți, iaurt/lapte proaspăt cu lapte UHT);

– Posibilitatea distribuirii produselor în mod retroactiv după revenirea preșcolarilor/elevilor la cursuri sau ridicarea acestora de către părinți/reprezentanții legali;

– Metodologia de redistribuire a produselor contractate şi nedistribuite în situaţia suspendării cursurilor în unităţile de învăţământ preuniversitar către organizaţii umanitare, unităţi sanitare, de asistenţă socială, de îngrijire şi asistenţă medico-socială etc.

Citeşte şi Salarii Lidl 2021. Retailerul anunţă majorări începând cu 1 martie! Anunţ important