Programul pentru tomate 2020

Veste bună pentru fermieri! Ce decizie a luat Guvernul?

12.06.2020

Programul pentru tomate 2020. Guvernul a decis să prelungească perioada de valorificare a tomatelor obținute în spații protejate. Astfel, în ședința din data de 11 iunie 2020 a fost adoptată o hotărâre care modifică și completează HG nr. 248/2020 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate” pentru anul 2020”.

Programul pentru tomate 2020. Temperaturi prea scăzute

În primăvara anului 2020, potrivit caracterizării agrometeorologice emisă de ANM, au fost temperaturi deosebit de scăzute pentru această perioadă a anului, situație care a afectat cultura de tomate în spații protejate.

Din cauza faptului că numeroși fermieri înscriși în program nu au reușit să valorifice producția de tomate pentru a fi eligibili, s-a decis necesitatea extinderii perioadei de valorificare a tomatelor de la 15 iunie inclusiv până la 1 iulie inclusiv.

Programul pentru tomate 2020. Depunerea documentelor

De asemenea, se va corela termenul de valorificare cu celelalte termene prevăzute de actul normativ, respectiv termenul de depunere a documentelor justificative și de întocmire de către DAJ a situației centralizatoare cu sumele reprezentând ajutor de minimis.

Astfel, actul normativ aprobat prevede:

  • valorificarea producției până la data de 1 iulie inclusiv;
  • depunerea la DAJ a documentelor justificative care atestă valorificarea producției și copia Registrului de evidență a tratamentelor cu produse de protecția plantelor, până la data de 15 iulie inclusiv;
  • întocmirea de către DAJ și transmiterea situației centralizatoare a sumelor reprezentând ajutor de minimis la MADR, până la data de 31 iulie 2020.

Citeşte şi Peste 13.000 de elevi au luat parte la proiectul Eu și viitorul meu!

 

 

 

 

Citiți și despre: