Stiri: Constructii

Programul Prima Casă, la un nou maxim istoric

12.05.2017

Programul Prima Casă este cel mai accesat program guvernamental gestionat de FNGCIMM SA, statisticile și analizele realizate arătând o evoluție ascendentă de la an la an, iar numărul solicitărilor de garantare primite de FNGCIMM în această perioadă au atins un maxim istoric.

FNGCIMM implementează Programul Prima Casă din anul 2009, până în prezent peste 200.000 de români reușind să achiziționeze casa mult visată.

„Rămânem partenerul de încredere atât pentru beneficiari, cât și pentru băncile înscrise în program și reiterăm angajamentul de a asigura și îmbunătăți permanent derularea mecanismului de garantare. Îi asigurăm pe potențialii beneficiari că, în această perioadă, există suficiente fonduri pentru emiterea garanțiilor aferente dosarelor aprobate de către finanțatori”, a anunţat Fondul de Garantare.

Conform instituţiei, anul 2017 se distinge prin concentrarea solicitărilor de garantare pe o perioadă mai scurtă de timp față de anii anteriori, ceea ce a influențat fluxul operațional zilnic, într-o măsură semnificativă: Fondul înregistrează un număr de peste 7000 de dosare aflate în diferite stadii de analiză, iar numărul de noi solicitări zilnice depășește 500.