Stiri: Logistica

Programul Rabla Clasic 2021

Programul Rabla 2020: S-a prelungit termenul de depunere al dosarelor

30.10.2020

Programul Rabla 2020. Administrația Fondului pentru Mediu a anunţat că a prelungit sesiunea de depunere a dosarelor de acceptare a persoanelor juridice în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul Rabla Clasic) şi în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic (Programul Rabla Plus) până la data de 20 noiembrie 2020.

De asemenea, sesiunea de depunere a dosarelor de finanțare pentru Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ, a fost prelungită până la data de 30 noiembrie 2020.

Programul Rabla 2020. Declaraţia făcută de preşedintele AFM

”În direcția îndeplinirii obiectivelor europene și naționale privind mobilitatea urbană sustenabilă, susținem finanțarea achiziționării de autovehicule electrice și electrice hibride prin intermediul Programului Rabla Plus. În același timp, finanțăm în proporție de 90% din cheltuielile eligibile proiectele depuse de municipiile reședință de județ, în vederea extinderii reţelei de staţii de încărcare, atât de necesară în contextul intensificării utilizării autovehiculelor electrice la noi în țară. Aceste programe au efecte importante în ceea ce privește protecția mediului, reducerea consumului de combustibili convenționali, precum și de diminuare a poluării cauzate de traficul rutier”, a declarat președintele AFM, Dan Cătălin Vatamanu.

Programul Rabla 2020. Noutăţi

În cadrul Programului Rabla Plus, ca noutate, a fost introdusă eligibilitatea autovehiculelor înmatriculate pentru prima dată cu cel mult şase luni în urmă, față de data vânzării și care nu depășesc 6.000 km. Este vorba şi de autovehicule care au fost utilizate pentru activităţi de Drive-Test/Demo.

De asemenea, a fost introdusă eligibilitatea și pentru acele autovehicule care, potrivit legislațiilor naționale din cadrul UE, au fost înmatriculate tehnic în vederea exportului către țara noastră.

Citeşte şi Spaţii industriale. Se va depăşi „borna” de 5 milioane de metri pătraţi