Slide

Stiri: Retail

Programul ”Rabla la maşini electrice şi cu acumulatori” continuă la Hornbach

12.12.2014

Hornbach a anunțat că programul ”Rabla la maşini electrice şi cu acumulatori” continuă şi anul acesta, în perioada 3 decembrie – 4 ianuarie 2015. Decizia a fost luată în condițiile în care românii sunt din ce în ce mai interesaţi de maşinile electrice, acestea fiind folosite în proiecte diverse, potrivit companiei, care a raportat, de la an la an, o creştere a vânzărilor pe acest segment cu două cifre procentuale.

”Cele mai bine vândute maşini electrice sunt şurubelniţele cu acumulator, maşinile de găurit cu percuţie, polizoarele unghiulare şi ciocanele rotopercutoare, iar anual înregistrăm creşteri de două cifre procentuale ale vânzărilor de astfel de produse pe toate segmentele de clienţi”, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Director General al Hornbach.

Potrivit acestuia, în topul proiectelor în care se folosesc maşinile electrice se află cele de construcţii, atât în locuinţă, cât şi în grădină. Însă, pe lângă acestea, există o cerere însemnată şi pentru maşinile destinate proiectelor de remediere, recondiţionare şi mici reparaţii.

”Maşinile electrice sunt unelte care îşi găsesc utilitatea în orice tip de proiect, fie că vorbim despre montarea faianţei sau gresiei, realizarea unei terase în grădină sau montarea unui televizor pe un suport. Tocmai din acest motiv consilierii Hornbach sunt foarte bine instruiţi pentru a putea recomanda produsele necesare oricărei lucrări”, a adăugat Directorul General al Hornbach.

Creşterea vânzărilor pe acest segment a fost susţiută şi de programul pe care Hornbach l-a organizat în fiecare an, ”Rabla la maşini şi acumulatori”, program care presupune oferirea unei reduceri la achiziţionarea unei maşini electrice în schimbul predării celei vechi de către client.

”Am început să organizăm acest program în urmă cu 7 ani pentru a facilita reciclarea uneltelor vechi şi a oferi, în acelaşi timp, un beneficiu clienţilor. Datorită succesului înregistrat, am decis continuarea programului an de an, iar acum va fi organizat în intervalul 3 decembrie 2014 – 4 ianuarie 2015”, a adăugat Mugurel-Horia Rusu.

Compania a colectat anul trecut, prin acest program, aproximativ 4.000 de maşini vechi, iar în acest an estimările Hornbach sunt de cel puţin acelaşi număr.

De asemenea, retailerul mai pune la dispoziţia clienţilor şi serviciul de rezervare cu ridicare ulterioară, servicii de comandă specială pentru modele din cataloagele listate în magazine sau servicii de tăiere precisă a materialelor achiziţionate ce urmează a fi prelucrate cu ajutorul maşiniilor electrice.

Tot în luna decembrie, pe lângă programul ”Rabla la maşini şi acumulatori”, Hornbach organizează şi o expoziţie de aranjamente florale speciale de Crăciun, clienţii putând alege din 30 de modele create pentru Sărbătorile de Iarnă.

”Cele mai căutate aranjamente sunt cele care folosesc orhideea, iar acest lucru se datorează faptului că această floare, în sine, este preferată de clienţi, înregistrând cele mai mari vânzări din sortimentul de flori în ghiveci”, a menţionat Mugurel-Horia Rusu.