Stiri: Energie

Programul Spatii Verzi

Programul Spații Verzi a fost lansat. Anunțul făcut de România!

29.01.2019

MOL România și Fundația pentru Parteneriat au anunțat că au lansat cea de-a 14-a ediție a programului Spații Verzi. Este vorba de o platformă de responsabilitate socială prin care se urmărește implicarea copiilor şi a tinerilor în proiecte de mediu.

Prin intermediul programului, compania pune la dispoziția organizațiilor neguvernamentale de profil fonduri totale în valoare de 696.000 RON.

Programul Spații Verzi. Ce spune conducerea MOL România?

„MOL România s-a dovedit a fi un pionier în multe domenii printre care și responsabilitatea socială. Programul Spații Verzi, ajuns la cea de-a 14-a ediție, este cea mai longevivă platformă de CSR a companiei iar modul în care acest program s-a dezvoltat de la an la an arată că el a răspuns unei nevoi reale a societății, anume aceea de a educa și forma tinerii în spiritul respectului față de natură și mediul înconjurător, ajutând astfel tânăra generație să conștientizeze importanța problematicii de mediu,” a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman MOL Romania.

Programul Spații Verzi. Cererile se pot depune până pe 28 februarie

Organizațiile de mediu pot depune cereri de finanțare până la data de 28 februarie. Proiectele pot fi înscrise într-una dintre cele două categorii ale programului.

Programul Spații Verzi. Finanțări

Proiectele selectate în secțiunea Spații Verzi Urbane primesc finanțare de câte 10.000 de lei fiecare, în timp ce la categoria Arii Naturale Protejate finanțarea urcă la 20.000 RON.

“Se vorbește des, mai ales în ultimii ani, despre obligația noastră ca societate de a lăsa moștenire generațiilor următoare o lume mai bună și un mediu mai curat, mai sănătos. Pentru a reuși în acest demers este nevoie de echiparea tinerilor cu abilitățile și cunoștințele necesare pentru a face față provocărilor de mediu de azi și de mâine. Programul Spații Verzi vine în sprijinul acestui demers, de 14 ani, promovând importanța educației ecologice și a cetățeniei active pentru protejarea mediului“, a declarat László Potozky, director al Fundaţiei pentru Parteneriat.

Programul Spații Verzi. Categorii

Proiectele pot fi înscrise pentru finanţare în cadrul uneia dintre cele două componente ale programului:

  • Spații Verzi Urbane
  • Arii Naturale Protejate

Citește și Mediul de afaceri în 2019: Avertisment pentru firme