Stiri: Social

Subventia acordata de la bugetul de stat asociatiilor

Programul Start ONG: Ajutor umanitar pentru Ucraina

15.03.2022

Programul Start ONG a lansat un apel special adresat organizațiilor neguvernamentale și grupurilor informale/de inițiativă în contextul crizei umanitare din Ucraina. În total, 60.000 de euro vor fi acordați în luna martie ONG-urilor și grupurilor informale, pentru dezvoltarea și implementarea proiectelor de responsabilitate socială, care să ducă la sprijinirea comunităților cheie din cadrul acestui apel, în trei domenii: social, sănătate și educație.

Programul Start ONG. Proiectele eligibile

Proiectele eligibile în program își vor concentra activitățile în jurul sprijinirii persoanelor refugiate prin:

  • activități cu caracter social (distribuirea de pachete alimentare sau igienico-sanitare pentru centrele de cazare pentru refugiați; distribuirea de echipamente logistice, în funcție de necesitățile din teren pentru punctele de trecere a frontierei; alte necesități urgente cu dovada necesarului de la coordonatorul locației, oferirea de transport persoanelor care tranzitează sau se stabilesc în România, oferirea de mese calde în punctele de tranzit/centrele de refugiați)
  • activități de integrare ale persoanelor care au cerut azil sau care tranzitează pe o perioadă mai lungă sau alte activități de sprijin în funcție de nevoile specifice identificate sau observate de ONG-uri/grupuri informale (ex. sprijin pentru învățarea limbii române, asistență juridică)
  • activități de suport medical pentru refugiații ucraineni care suferă de diferite afecțiuni cronice

Ce spun reprezentanţii Kaufland?

„Perioada prin care trecem acum reprezintă un nou moment definitoriu pentru umanitate, iar mobilizarea pe care o vedem din partea societății civile este impresionantă. Pentru a-i sprijini în acțiunile lor, lansăm un apel special în luna martie, în cadrul programului Start ONG, pentru a finanța proiecte ce urmăresc diminuarea efectelor negative în urma crizei umanitare provocată de conflictul armat din Ucraina și sprijinirea oamenilor care caută adăpost în România. Din nou, vedem la nivel național și chiar european, cum implicarea face diferența”, a afirmat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

Programul Start ONG. Beneficiari

Proiectele vor avea ca beneficiari: copii, bătrâni, adulți. Condiția este ca aceşti beneficiari să fie din comunitatea persoanelor care vin din Ucraina. Acestea vor avea ca dată de start 21 martie.

Proiectele pot fi înscrise pe două praguri:

● Pragul nr. 1: proiecte în valoare maximă de 1.000 euro. Valoare totală finanțată: 20.000 euro. Nr. minim proiecte corespunzător acestui prag: 20.

● Pragul nr. 2: proiecte cu o valoare maximă de 2.000 euro. Valoare totală finanțată: 40.000 euro. Nr. minim proiecte corespunzător acestui prag: 20.

O perioadă extrem de dificilă

„Ucraina și cetățenii ei trec printr-o perioadă extrem de dificilă și mă bucur că societatea civilă din România, companiile și autoritățile și-au unit forțele pentru a-i sprijini pe toți cei care aleg să se refugieze în România și caută siguranță. Ne-am hotărât să ne implicăm și noi, cu sprijinul Kaufland România, prin programul Start ONG, lansând un apel special, destinat ONG-urilor și grupurilor informale. Felicitări tuturor celor care se implică și dau dovadă de responsabilitate socială și solidaritate”, precizează Andrei Coșuleanu, Președintele Asociației Act For Tomorrow.

Citeşte şi Sprijin pentru refugiații din Ucraina. BestJobs introduce eticheta „Ukrainian friendly job”