Programul Start ONG. Anul 2020 a fost unul extrem de dificil, care a pus întreaga societate la încercare, însă ONG-urile s-au mobilizat exemplar pentru a oferi sprijin comunităților din care fac parte.
Programul Start ONG. Peste 85.000 de persoane au beneficiat de sprijin
Peste 85.000 de persoane au beneficiat de sprijin prin ediția 2020 a programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow, prin intermediul a 167 de proiecte. Pentru al doilea an consecutiv, au fost investiți jumătate de milion de euro pentru susținerea proiectelor comunitare dezvoltate de ONG-urile mici, precum și a unităților de învățământ preuniversitar.
Programul Start ONG este cel mai simplificat mecanism de finanțare. Acesta a fost dezvoltat de Kaufland România și Asociația Act for Tomorrow pentru a oferi sprijin financiar către:
- ONG-urilor mici sau recent înființate
- instituțiilor publice din sfere precum educația (grădinițe, școli) și cu rol social (cantine publice, centrele pentru persoane vârstnice și copii
Programul Start ONG. Susţinerea ONG-urilor mici
„Împreună cu Act for Tomorrow, am creat programul Start ONG cu misiunea de a susține ONG-urile mici și la început de drum să dezvolte proiecte în comunităţile lor. Datorită mecanismului simplificat de finanțare, am reușit să adaptăm programul şi să oferim un sprijin rapid comunităţilor vulnerabile, chiar și în contextul pandemic. Ne bucură rezultatele celei de-a doua ediții Start ONG, iar noi, la Kaufland România, vom continua să susţinem comunităţile în care activăm şi să le oferim sprijin în dezvoltare prin programe comunitare, aşa cum este Start ONG”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.
Programul Start ONG. 500.000 de euro
Per total, 500.000 de euro au fost acordați către 167 de ONG-uri mici, unități de învățământ, centre de copii sau bătrâni și grupuri informale, din 38 de județe ale țării. Aceste fonduri au mers către dezvoltarea și implementarea proiectelor de responsabilitate socială. Prin proiectele câștigătoare, 85.647 de persoane au beneficiat de sprijin în mod direct, astfel:
- 35.132 copii, elevi și studenți;
- 14.002 copii aparținând grupurilor vulnerabile;
- 9.981 de adulți/seniori aparținând grupurilor vulnerabile;
- 4.613 seniori, 65+;
- 2.092 cadre didactice;
- 1.477 cadre medicale;
- 18.350 adulți.
De asemenea, 136.351 de persoane au fost beneficiari indirecți ai proiectelor derulate în cadrul programului.
Programul Start ONG. Pandemia de coronavirus
„2020 a fost anul în care am început să ne confruntăm cu cea mai mare criză din ultimii zeci de ani – pandemia COVID-19. Uitându-ne la imaginea de ansamblu, deciziile, politicile, schimbările care s-au întâmplat au potențialul de a reconfigura lumea mulți ani de acum înainte. La firul ierbii, însă, există povești și vieți luate prin surprindere. Aici societatea civilă a reușit să ocupe un rol exemplar, acoperirea nevoilor acolo unde soluțiile macro nu erau suficiente. Am oferit, astfel, un instrument financiar croit special pentru comunități vulnerabile, cu rolul de a ajuta la acoperirea nevoilor apărute sau adâncite odată cu contextul pandemic”, a declarat Andrei Coșuleanu, Președinte Act for Tomorrow.
Citeşte şi Competenţe angajare 2021. Ce abilităţi caută companiile?