Stiri: Agricultura

Programul TalentA 2021.

Programul TalentA 2021: Când se anunţă câştigătorii?

27.09.2021

Programul TalentA 2021. În sezonul 2021 s-au înscris în programul TalentA, dezvoltat de Corteva Agriscience, 33 de doamne care lucrează în agricultură şi locuiesc în zone rurale sau sunt studente în cadrul Universităților Agricole. Acestea au participat la cursurile gratuite de dezvoltare a competențelor, care le-au oferit posibilitatea de a înțelege, învăța și practica conceptele, procesele și instrumentele necesare în dezvoltarea unei afaceri în Agri-Business.

Lansat în România în anul 2020, Corteva Agriscience a anunțat startul unui nou sezon al programului TalentA în data de 4 iunie 2021. Derulat pe parcursul a patru luni, programul de training online a constat în 18 cursuri segmentate în două module – 10 cursuri de Business și 8 cursuri Agri-Business. Acestea au fost construite şi susținute de o echipă formată din şapte experți Corteva, în colaborare cu nouă consultanți Starperformining.

Dezvoltarea competenţelor manageriale

Conceptele din modulul de business au oferit suport în dezvoltarea competentelor manageriale pentru conducerea unei afaceri, iar conceptele modulului de Agri-Business au ajutat în extinderea cunoștințelor și calificărilor necesare în dezvoltarea diferitelor culturi de rapiță, porumb, floarea- soarelui, cereale, viticultură, cartof, etc.

Începând cu data de 17 septembrie 2021, s-a dat startul activității de construire a proiectelor, cea de-a doua etapă a programului.  Proiectele vor fi analizate  de o comisie formată din:

  • cinci experți Corteva
  • trei consultanți Starperformining.

Acestea trebuie să se raporteze la beneficiul întregii comunități, nu trebuie tratate individual și să se axeze pe îmbunătăţirea securităţii alimentare, asigurarea accesului la apă potabilă în comunități, susţinerea consumului responsabil, combaterea schimbărilor climatice şi conservarea ecosistemelor, conform obiectivelor de sustenabilitate ale Corteva Agriscience.

Termenul limită până la care se pot depune aceste proiecte este 8 octombrie 2021.

Programul TalentA 2021. Decernarea premiilor

Comisia va decide cele trei proiecte câștigătoare, iar anunțarea câștigătorilor se va face în cadrul evenimentului de decernare a premiilor, ce va avea loc în data de 15 octombrie 2021- Ziua Internațională a femeilor din mediul rural.

Pentru a asigura facilitarea implementării celor mai bune planuri de afaceri, în acest sezon Corteva Agriscience a mărit valoarea premiilor la 15000 $:

  • locul I – 6000 $
  • locul II – 5000 $
  • locul III – 4000 $.

„Prin programul TalentA oferim femeilor din zonele rurale oportunitatea de a-și dezvolta si moderniza propria afacere, îmbunătățind în același timp bunăstarea comunității din care fac parte.” a spus Maria Cîrja Director Marketing Corteva Agriscience România și Moldova. “Așteptăm cu interes noile proiecte și le asigurăm pe câștigătoare de tot sprijinul nostru în implementarea ideilor care vor ajuta la îmbunătăţirea calităţii vieţii în zonele rurale.”

Citeşte şi Biofungicidul Holzem™. Acord extins între Corteva Agriscience și Elemental Enzymes