Stiri: Agricultura

Programul TalentA.

Programul TalentA continuă și în 2021: Când încep înscrierile?

04.06.2021

Programul TalentA. Corteva Agriscience a anunţat că dă startul unui nou sezon al programului TalentA, începând cu data de 4 iunie 2021. Este vorba de un program educațional gratuit pentru dezvoltarea competențelor profesionale în managementul afacerilor și agricultură, dedicat femeilor inovatoare din mediul rural, fondat și dezvoltat de Corteva Agriscience.

Programul TalentA. Cine se poate înscrie?

În cadrul programului se pot înscrie femeile care lucrează în agricultură şi locuiesc în zone rurale, cu vârsta peste 18 ani, studentele la Universitățile Agricole indiferent de statut, care doresc să dezvolte proiecte noi și sunt hotărâte să facă din afacerea lor o afacere sustenabilă, dinamică şi competitivă, precum şi să contribuie la dezvoltarea comunităţilor în care trăiesc şi muncesc.

Toate femeile care se vor înscrie în program pot participa la cursurile gratuite de dezvoltare a competențelor.

Securitatea alimentară

Corteva Agriscience va contribui prin programul TalentA la dezvoltarea comunităților rurale. Prin intermediul microproiectelor înscrise în acest program de investiții se urmărește securitatea alimentară prin:

• asigurarea hranei necesare și combaterea sărăciei;
• asigurarea accesului la apă potabilă;
• combaterea risipei alimentare;
• combaterea schimbărilor climatice;
• conservarea ecosistemelor.

Programul TalentA. Premii

Implementat cu succes anul trecut, în 2021 Corteva Agriscience a decis să mărească valoarea premiilor acordate la finalul instruirii, pentru a asigura facilitarea implementării celor mai bune planuri de afaceri la 15 000 $:

• locul I – 6.000 $,
• locul II – 5.000 $,
• locul III – 4.000 $.

Proiectul se va derula pe parcursul a patru luni și va include două module: cursuri online pentru implementarea Modului de Business (10 lecții) și Implementarea Modulului de agribusiness (9 lecții).

Cursurile vor fi susținute de specialiștii Corteva și membrii echipei Starperfomining.

La final, după construirea și trimiterea proiectelor inovatoare, se vor selecta proiectele câștigătoare.

Programul TalentA. Ceremonia de premiere

Ceremonia de Premiere va avea loc pe data de 15 octombrie, de Ziua Mondială a Femeilor din Mediul Rural.

Maria Cirja, Marketing Manager Corteva Agriscience România & Moldova a afirmat: “Prima ediție a programului TalentA a demonstrat dorința fermierilor din mediul rural de a inova și de a implementa programe pentru dezvoltarea comunităților lor. Având în vedere rezultatele și răspunsul pozitiv al primilor absolvenți, Corteva Agriscience a decis să mărească valoarea premiilor în 2021. Ne adresăm în continuare doamnelor fermier din mediul rural pentru că dorim să sprijinim îmbunătăţirea calităţii vieţii în aceste zone. Cu acest program, le oferim acces la informație și la finanțare, dar și suport să-şi dezvolte şi să-şi modernizeze afacerea, să o facă competitivă, productivă şi creativă.”

Citeşte şi Raport sustenabilitate Corteva: Ce obiective are compania?